Digitale Goodiebag

Het Waddenfestival 2024 in Franeker zit erop. Bedankt dat je aanwezig was!

We laten je natuurlijk niet met lege handen naar huis gaan. Alleen een tas vol met folders of pennen sluit niet helemaal aan op onze duurzame ambities. Daarom bieden we je een digitale goodiebag aan. Hier vind je bijvoorbeeld informatie over de projecten die aan bod zijn gekomen, kun je een inspiratiepakket aanvragen, waarmee je mee kunt helpen aan een plasticvrij Waddengebied én vind je de podcast die je onderweg hebt geluisterd nog eens terug. 

Programma Donkerte van de Wadden

Tijdens het Waddenfestival heb je kennisgemaakt met het belang en de schoonheid van het donker. Het donker is onmisbaar om van de sterren te genieten, maar ook heel belangrijk voor planten en dieren. Programma Donkerte van de Wadden zet zich in voor het beschermen en behouden van het donkere Waddengebied en we denken graag met je mee. Zo hebben we Donkertemodules gemaakt waarmee jij en je gasten het donker kunnen beleven: sterrenkijken met een verrekijker, vleermuizen beluisteren met een batdetector en nachtdieren spotten met een nachtkijker. Nieuwsgierig? Download hieronder informatieve posters over nachtdieren en -planten en bekijk onze informatie voor ondernemers. Daar kun je ook laten weten dat je interesse hebt in de Donkertemodules!


 

Meer informatie

Wad van Waarde

Vandaag heb je tijdens de Wadexpedities als het goed is extra stil gestaan bij de herkomst van onze producten. In de expedities van Wad van Waarde hebben we gekeken hoe vaak plastic een onderdeel van je kleding is. Vanuit Wad van Waarde kijken we naar alternatieven voor plastic producten. Zoals vlas waar linnen van gemaakt kan worden en daarmee weer producten zoals een broodzak of een zakje voor groente of prulletjes zoals telefoonsnoertjes. Wad van Waarde werkt aan een (micro)plasticvrij Waddengebied.

Meer over Wad van Waarde

Werk jij mee aan een plasticvrij Waddengebied?

Laat je gegevens achter en ontvang een Ja, ik doe mee met een plasticvrij Waddengebied inspiratie pakket.

* Velden met een asterisk zijn verplicht.

Wij zijn Wadden

De Wadden: een uniek en dynamisch gebied. Een gebied waar we trots op mogen zijn en dat het verdient om zorgzaam behandeld te worden. Dat doen we niet alleen. Samen werken wij aan de juiste balans en laten we zien aan toekomstige bezoekers hoe uniek het waddengebied is. In deze veranderende wereld worden we steeds alerter en bewuster. Bezoekers, maar ook wij zelf. Visit Wadden biedt verschillende mogelijkheden voor iedereen die betrokken is bij het waddengebied. Toeristische ondernemers, natuur- en cultuurorganisaties, onderwijsinstellingen of beleidsmakers. Samen zorgen we ervoor dat de Wadden nog vele jaren uniek en dynamisch mag blijven. Benieuwd hoe jij kunt aanhaken? Klik op de onderstaande knop voor meer informatie. 

Ontdek meer

Ambassadeurs van de Wadden

Een ambassadeur voor Werelderfgoed Waddenzee; laat je trots zien voor dit unieke gebied. Het ambassadeursprogramma gaat over kennis van het Werelderfgoed, dit verhaal vertellen aan je bezoekers, laten zien wat die unieke Wadden-beleving én ervaring is. Hierin werk je samen met andere ambassadeurs om kennis te krijgen en te vergroten. Allemaal om jouw bezoekers te laten zien hoe uniek het waddengebied is en tegelijkertijd ook hoe kwetsbaar het is. Samen passen we op het Werelderfgoed Waddenzee gebied.

Ontdek het programma
Ambassadeurs met Mirjam Wulfse

Meer inspiratie? - Ontdek meer informatie over de projecten van het Waddenfestival

Ontdek de podcast

Een plek waar toerisme een positieve impact heeft op de omgeving. Een plek waar het zó donker is, dat je de sterren kan zien. Een plek waar (micro)plastics bijna niet meer voorkomen. Een plek als inspiratiebron voor anderen. Presentator Harm Edens ging in gesprek met Martin Cnossen van Visit Wadden, Eileen Blackmore van Wad van Waarde en René Rutte van Donkerte Wadden over de duurzame ambitie voor het Waddengebied. Op een andere manier ondernemen, recreëren en vakantie vieren kan wel, voor een betere wereld. 

Beluister de podcast hieronder. 

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.