Digitale Goodiebag

Programma Donkerte van de Wadden

Vandaag heb je tijdens de workshops kennis gemaakt met het belang en de schoonheid van het donker. Het donker is onmisbaar om van de sterren te genieten, maar ook heel belangrijk voor planten en dieren. Programma Donkerte van de Wadden zet zich in voor het beschermen en behouden van het donkere Waddengebied en we denken graag mee hoe je het donker bij jouw onderneming kunt beschermen en beleefbaar kunt maken voor je gasten. Nieuwsgierig? Download hieronder informatieve posters over nachtdieren- en planten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor ondernemers.
 


 

Neem contact op

Wad van Waarde

Vandaag heb je tijdens de Wadexpedities als het goed is extra stil gestaan bij de herkomst van onze producten. In de expedities van Wad van Waarde hebben we gekeken hoe vaak plastic een onderdeel van je kleding is. Vanuit Wad van Waarde kijken we naar alternatieven voor plastic producten. Zoals vlas waar linnen van gemaakt kan worden en daarmee weer producten zoals een broodzak of een zakje voor groente of prulletjes zoals telefoonsnoertjes. Wad van Waarde werkt aan een (micro)plasticvrij Waddengebied.

Meer over Wad van Waarde

Werk jij mee aan een plasticvrij Waddengebied?

Laat je gegevens achter en ontvang een Ja, ik doe mee met een plasticvrij Waddengebied inspiratie pakket.

* Velden met een asterisk zijn verplicht.

Wij zijn Wadden

De Wadden: een uniek en dynamisch gebied. Een gebied waar we trots op mogen zijn en dat het verdient om zorgzaam behandeld te worden. Dat doen we niet alleen. Samen werken wij aan de juiste balans en laten we zien aan toekomstige bezoekers hoe uniek het waddengebied is. In deze veranderende wereld worden we steeds alerter en bewuster. Bezoekers, maar ook wij zelf. Visit Wadden biedt verschillende mogelijkheden voor iedereen die betrokken is bij het waddengebied. Toeristische ondernemers, natuur- en cultuurorganisaties, onderwijsinstellingen of beleidsmakers. Samen zorgen we ervoor dat de Wadden nog vele jaren uniek en dynamisch mag blijven. Benieuwd hoe jij kunt aanhaken? Klik op de onderstaande knop voor meer informatie. 

Ontdek meer

Win een Culinaire Wadden Weken Diner

Wil jij ook kans maken op een Waddendiner voor twee? Dat kan tijdens de Culinaire Wadden Weken. Het Waddengebied zit vol verrassende smaken. En dat mag gevierd worden. Doe mee en wie weet proef jij straks de smaak van de Wadden bij een van de deelnemende restaurants. Kies zelf je favoriete restaurant en eet tijdens de Culinaire Wadden Weken een heerlijk Waddendiner.  Laat je gegevens achter en wie weet proef jij straks al het lekkers van het Wad.

Doe mee!

Meer inspiratie? - Ontdek meer informatie over de projecten van het Waddenfestival

Ontdek de podcast

Een plek waar toerisme een positieve impact heeft op de omgeving. Een plek waar het zó donker is, dat je de sterren kan zien. Een plek waar (micro)plastics bijna niet meer voorkomen. Een plek als inspiratiebron voor anderen. Presentator Harm Edens ging in gesprek met Martin Cnossen van Visit Wadden, Eileen Blackmore van Wad van Waarde en René Rutte van Donkerte Wadden over de duurzame ambitie voor het Waddengebied. Op een andere manier ondernemen, recreëren en vakantie vieren kan wel, voor een betere wereld. 

Beluister de podcast hieronder. 

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.