Lente chef's clips
Het Waddengebied zit vol met verrassende streekproducten. Ook in de winter zijn er genoeg lokale producten die je kunt gebruiken voor de lekkerste gerechten. Wat dacht je van aardbeien, lam en garnalen. Die smaken toch net even wat beter als je weet waar ze vandaag komen. Om deze heerlijkheden meer onder de aandacht te brengen hebben allerlei chef’s uit het Waddengebied hun recepten gedeeld. Voor ieder seizoen zijn er vijf chef's clips gemaakt. Doe hier je culinaire inspiratie op voor de lente.
Chawan Mushi - Met kokkels, garnalen en mosselen
Dit recept is van Stefan Visser, restaurant Steef Leeuwarden
Waddengarnalen soep - Met kokkels
Dit recept is van Albert Kooy , Dutch Cuisine
Aardbei Romanoff - op zijn Grunnings
Dit recept is van Albert Kooy , Dutch Cuisine
Pastilla van Texelse lamskotelet - Met lamsoren
Dit recept is van Albert Kooy , Dutch Cuisine
Koude loempia - Van zeekraal, Waddengarnalen en warme mayonaise
Dit recept is van: Albert Kooy , Dutch Cuisine
Ontdek meer - Waddengastronomie
-
Chef's clips
-
Waddenvoedsel
-
Meer recepten
De Chef's Clips zijn gemaakt in het kader van programma ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’. Het Waddenfonds maakt het programma mogelijk met een financiële bijdrage. De provincies Noord-Holland, Fryslân en Groningen co-financieren het project en ook projectpartners NHL Stenden, Stichting Waddengroep/ondernemers leveren een eigen bijdrage.