Winterse chef's clips

Het Waddengebied zit vol met verrassende streekproducten. Ook in de winter zijn er genoeg lokale producten die je kunt gebruiken voor de lekkerste gerechten. Wat dacht je van wortels, knollen en kokkels. Die smaken toch net even wat beter als je weet waar ze vandaag komen. Om deze heerlijkheden meer onder de aandacht te brengen hebben allerlei chef’s uit het Waddengebied hun recepten gedeeld. Voor ieder seizoen zijn er vier chef's clips gemaakt. Doe hier je culinaire inspiratie op voor de winter. 

Jonge hutspot - Met hachee van Waddenzee kokkels

Dit recept is van Albert Kooy , Dutch Cuisine

Knol kibbeling - Met snert crème

Dit recept is van Gerard Voskuilen, Firda

Knoltartaar - met witte kool bouillon

Dit recept is van Albert Kooy , Dutch Cuisine

Rolmops van diklipharder - Met zoetzure komkommer

Dit recept is van Gavin Kools, De Slotplaats Bakkeveen

Gravad Lax - van winterpeen

Dit recept is van Sjoerd Kramer, restaurant Steef Leeuwarden

Ontdek meer - Waddengastronomie

De Chef's Clips zijn gemaakt in het kader van programma ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’. Het Waddenfonds maakt het programma mogelijk met een financiële bijdrage. De provincies Noord-Holland, Fryslân en Groningen co-financieren het project en ook projectpartners NHL Stenden, Stichting Waddengroep/ondernemers leveren een eigen bijdrage.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.