Winterse chef's clips
Het Waddengebied zit vol met verrassende streekproducten. Ook in de winter zijn er genoeg lokale producten die je kunt gebruiken voor de lekkerste gerechten. Wat dacht je van wortels, knollen en kokkels. Die smaken toch net even wat beter als je weet waar ze vandaag komen. Om deze heerlijkheden meer onder de aandacht te brengen hebben allerlei chef’s uit het Waddengebied hun recepten gedeeld. Voor ieder seizoen zijn er vier chef's clips gemaakt. Doe hier je culinaire inspiratie op voor de winter.
Jonge hutspot - Met hachee van Waddenzee kokkels
Dit recept is van Albert Kooy , Dutch Cuisine
Knol kibbeling - Met snert crème
Dit recept is van Gerard Voskuilen, Firda
Knoltartaar - met witte kool bouillon
Dit recept is van Albert Kooy , Dutch Cuisine
Rolmops van diklipharder - Met zoetzure komkommer
Dit recept is van Gavin Kools, De Slotplaats Bakkeveen
Gravad Lax - van winterpeen
Dit recept is van Sjoerd Kramer, restaurant Steef Leeuwarden
Ontdek meer - Waddengastronomie
-
Chef's clips
-
Waddenvoedsel
-
Meer recepten
De Chef's Clips zijn gemaakt in het kader van programma ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’. Het Waddenfonds maakt het programma mogelijk met een financiële bijdrage. De provincies Noord-Holland, Fryslân en Groningen co-financieren het project en ook projectpartners NHL Stenden, Stichting Waddengroep/ondernemers leveren een eigen bijdrage.