De zilte lekkernijen van Terschelling

Categorieën

Altijd al zelf mosselen willen rapen? Dat kan met Flang in de Pan! Flang neemt je mee het wad op waar je zelf je kostje bij elkaar verzamelt. Onderweg hoor je van alles over de eilandcultuur en de natuur van Terschelling. Terug bij de kookstudio in Hoorn bereid je de eigen vangst buiten in een grote pan. Om na al dat harde werken alles uiteindelijk lekker op te peuzelen bij het kampvuur.

Voor de lekkerste gerookte vis moet je bij ambachtelijke visroker Hans Ditzel zijn. Hij is een echte rookkunstenaar die op een duurzame manier een unieke geur en smaakbeleving weet te produceren. Onder het roken vertelt hij je alles over het roken van vis in houten kasten. Proef de pure smaak en geniet van de mooie verhalen. 

Als je je echt eens wil laten verwennen, ga dan uit eten bij Caracol. Hier werken ze met de lekkerste en verste ingrediënten en producten die het wad, hun eigen biologische tuin en Terschelling te bieden hebben. Per dag en per seizoen verandert het aanbod. Het restaurant heeft daarom ook geen kaart. Ontdek hoe Caracol aan zijn vermelding in de Gault Millau Gids komt. 

De Oesterfabriek stuurt rechtstreeks vanaf Terschelling wilde oesters naar jouw huis! Maar je kan ze zelf ook komen rapen tijdens een excursie. Even uitwaaien op de weidse waddenvlakte. Daarna kun je de oesters ook nog proeven bij Caracol, inclusief wijnarrangement. Een mooie zilte verbinding dus.

Als je echt wilt weten wat er allemaal in de Waddenzee leeft en hoe dat op jouw bord terecht komt, ga dan mee met de TS-3 Viking. Deze kotter vist met sleepnetten, een kleinschalige methode van vissen waarmee je de natuur juist intact laat. De Viking vaart ook langs het leefgebied van de zeehonden, dus gegarandeerd dat je ze goed zal zien. Ondertussen geniet je aan boord van vers gevangen garnalen en andere lekkernijen.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.