Dit mag je niet missen tijdens Dag van het Wad

Categorieën

Ervaar hoe het is om met je voeten in het slik te staan, proef tijdens een diner één van de waddengerechten óf laat je rondleiden in het gebied. Kom jij genieten van de voorproefjes waarbij je het echte waddengevoel ontdekt? En kom je later in het seizoen nog eens terug om de gehele activiteit te beleven?

Wij spraken alvast een aantal ondernemers over hun voorproefje. Zien wij jou daar?

Wadloopcentrum Fryslân

Wij spraken Harry Feenstra over wadloopcentrum Fryslân. Bij aankomst staan er een aantal gidsen klaar om de bezoekers op te wachten. Voor deze gidsen is dit echt een hobby. Zij willen graag mensen het waddengebied laten zien en beleven. ''Zodra je over de dijk stapt, ben je gewoon in een hele andere wereld.''

Met deze activiteit nemen de gidsen je mee het gebied in. Zo ga je kijken over de Dijk, bij hoog water een stukje lopen over de kwelder lopen én bij laag water een stukje wadlopen. Je kunt dit zien op een video, maar je moet dit eigenlijk echt ervaren. ''De beestjes, de slik, het water. Dit soort dingen heb je alleen maar op het Wad.''

Meer informatie over de activiteit

Hortus Overzee

Wij spraken Melany Tegelberg over de rondleiding bij Hortus Overzee. Bij een bezoek aan Hortus Overzee kun je meegaan met een rondleiding door de Hortus, deze bestaat uit meerdere tuinen waarvan de Japanse tuin de Parel is. Ook zijn er fraaie kassen met onder andere schildpadden, vissen, vogels, vlinders en natuurlijk fraaie tropische planten. 

Het bijzondere aan deze rondleiding is dat je gaat wandelen via de zeegang, via het Wad. Je ziet het Wad niet, maar Den Helder ligt aan de Waddenzee. Je loopt denkbeeldig van het Wad, naar een hele mooie Japanse tuin. ''Ik kan het niet omschrijven, dit moet je gewoon echt met eigen ogen zien.''

Benieuwd? Houdt vrijdag onze facebook- en instagramkanalen in de gaten. Wij laten jullie daar alvast een sneak peak van deze activiteit zien!

Meer informatie over de activiteit

Humsterland arrangement

Ben jij een echte vaar- en wandelliefhebber? Dan heeft Visserijmuseum Zoutkamp een leuk arrangement voor jou! Wij spraken Anouk de Bakker die vertelt over het Humsterland arrangement, waarbij zij een Ode brengen aan het 100-jarig bestaan van schip ZK 4 en natuurlijk de mooie natuur in Groningen.

Om 09:00 vertekt de boot vanaf Visserijmuseum Zoutkamp. Het leuke is dat er ook een gids mee aan boort gaat, die je van alles vertelt over de geschiedenis. Eenmaal aangekomen in Garnwerd, wordt de route vervolgens te voet vervolgd. ''In Garnwerd wandelen ze door het smalste autostraatje van Nederland, dat is echt leuk om te zien.'' De tocht gaat langs vele bezienswaardigheden, waaronder de wierde van Ezinge.

Meer informatie over de activiteit

Horeca: Dag van het Wad specials

Tijdens Dag van het Wad bieden we een aantal fiets- en autoroutes aan. Op deze routes kun je via voorproefjes op bestaande activiteiten kennis maken met de Waddenzee. Naast activiteiten doen er ook horeca-bedrijven mee aan Dag van het Wad! Zo lanceert De Wieringer op 26 juni, ter ere van Dag van het Wad, een nieuwe smaak: Karamel zeezout.

Beleef de routes - Ontdek het Waddengebied door middel van fiets- en autoroutes

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.