Foodroutes in de Kop van Noord-Holland

Categorieën

Op dit moment is Stichting Waddengroep samen met studenten van de NHL Steden bezig met het ontwikkelen van foodroutes op het voormalig Waddeneiland Wieringen. Een route waarbij je niet alleen geniet van de prachtige omgeving, maar ook van alles proeft en kunt deelnemen aan activiteiten. Laat je verrassen in de Kop van Noord-Holland!

Foodroute de Kroon

Stichting Waddengroep werkt samen met studenten van de NHL Steden om foodroutes te ontwikkelen op het voormalig Waddeneiland Wieringen. De route moet tussen de 20 en 40 kilometer zijn en er moet van alles geproeft en gedaan kunnen worden. Wanneer de route helemaal definitief is, zullen we deze met trots presenteren, maar een kleine sneak peak willen wij jullie zeker alvast geven:

Het startpunt is Wieringer eilandmuseum Jan Lont, waarna je vervolgens de volgende stops passeert: De Koffiesilo, Zee Verse Vismarkt, Wieringer IJssalon, Palingrokerij Kay, de Lekkerste paling. Maar ook stops om zelf even het Wad te bezoeken of zelfs een duik te nemen in het Amstelmeer. De route helemaal geslaagd afsluiten? Diner dan bij het culinaire eindpunt: restaurant Bruisend

Lees meer over Culinair Toerisme op Wieringen

Foodroute de Kroon brengt je langs de historie van Wieringen, het prachtige landschap van Hollands Kroon en vele activiteiten. Check hieronder de route op de kaart.

Ontdek Wieringen!

Kun je niet wachten op de foodroute? Dat begrijpen wij helemaal. Maar dat hoeft ook niet, want wist je dat er wandelroutes zijn door Wieringen, waardoor je zelf deze hotspots kunt bezoeken? Met de route Wieringen begin je met een stukje cultuur langs enkele kerken zoals de Hippolytuskerk. Wandel je verder, dan kom je al snel een culinaire hotspot tegen: IJS- en zuivelboerderij De Wieringer, waar je zelf je zuivelproducten kunt uitzoeken en gepast kunt betalen. Heerlijk even een ijsje eten! De tocht gaat verder én je kunt niet anders dan genieten van het prachtige uitzicht. Bij natuurgebied Vatrop weet je gewoon even niet waar je moet kijken. Vanaf de vogelkijkplek kijk je vanaf de dijk de ene kant uit naar een binnendijkse plas en de andere kant uit op het Wad. Genieten! Inmiddels trek gekregen in een bakje koffie? Stop dan bij De Koffiesilo, waar je geniet van een vers bakkie en wat vers gebakken lekkers. Tot slot is Wieringer eilandmuseum Jan Lont een échte aanrader, dé eerste donkerte belevingsplek!

Lees meer

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.