Generatie Z wil foodroute van stad naar kust

Categorieën

Studenten van NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden hebben onderzoek gedaan naar de potentie van foodroutes in het Groninger waddenkustgebied. Ze hebben hiertoe enquêtes afgenomen, zowel op locatie als online. Hiervoor keken ze specifiek naar de groenbewuste Generatie ZDeze doelgroep van 18 tot 25 jarigen richt zich als toerist op de combinatie van cultuur en duurzame thema’s, zoals voedsel met een lange voetprint. De opvallendste conclusie: maak voor ons een foodroute van de stad Groningen naar de kust.

De studenten Aryati Voet, Laura Kaiser, Afke Slijkhuis en Ikhlas Al-Shukari van de opleiding European Tourism Futures Institute (ETFI) deden onderzoek in de gemeenten Groningen, Hoogeland, Eemsdelta en Oldambt. “Iedere regio heeft zijn karakteristieke eigenschappen en ondernemers, maar de toerist ziet het gebied als één waddenkustgebied. De overeenkomsten, maar ook de verschillen kunnen in de promotie wel beter worden benadrukt”, aldus de studenten.

Volgens de studenten vindt Generatie Z duurzaamheid belangrijk. Maar om het echt interessant voor hen te maken - en dus een reason to travel - zien ze het liefst een mix van streekeigen producten, eigentijdse horeca afgewisseld met cultuur. Bij het samenstellen van  meerdaagse bestemmingen en foodroutes is de rol van accommodaties onderweg zeer belangrijk. Daar kunnen de ondernemers in de Groninger waddenregio nog wel een extra stap maken.

 

Meer informatie? 

Anke Arts
tel: 06-52431750
mail: anke.arts@waddenvoedsel.nl

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.