Vakantie uitjes in het Waddengebied

Categorieën

De voorjaarsvakantie staat voor de deur! Dé tijd om er met het gezin op uit te trekken en het Waddengebied te ontdekken. Bezoek de zeehonden in Pieterburen, zoek avontuur op grote hoogte of ga op zoek naar de kabouters in het Lauwersmeergebied.

Zeehondencentrum Pieterburen

Stap binnen in het grootste Zeehondenziekenhuis van Europa! Maak kennis met de zeehonden én kijk mee achter de schermen. De zeehonden worden zodra ze weer sterk en gezond genoeg zijn, terug naar de zee gebracht. Dit kan jij meemaken! Stap aan boord, vaar naar een zandbank in de Waddenzee en zie hoe de zeehonden weer hun plekje in de zee vinden. Óf ga mee met één van de vaartochten op het Wad en zie zeehonden in het wild. Tip: neem een verrekijker mee!

Meer informatie

De Klimvallei

Tijd voor avontuur op grote hoogte! Midden in het bosrijke recreatiegebied Mariëndal ligt De KlimVallei. Zwaai als een ware Tarzan van boom tot boom op 4 óf 8 meter hoogte! Ideaal voor het hele gezin, met dus keuze voor ieder. Durf jij de uitdaging aan? Tip: Ontdek daarna de omgeving voor een ontspannen momentje, want de duinen, de zee én het strand liggen op slechts 10 minuten.

Meer informatie

Wrakkenmuseum

Op ontdekkingstocht in het Wrakkenmuseum op Terschelling. Al vanaf 1975 verzamelt Hille van Dieren opgedoken inventarisstukken van scheepswrakken. En je kunt je wel voorstellen dat het museum na zo veel jaar behoorlijk vol ligt met wrakken én spannende verhalen. Tip: Ontdek achter het museum het echte piratenschip, ga op avontuur in de boomhut én het kasteel. Én vergeet daarna niet te genieten van een heerlijke lunch in het eetcafé. Oftewel een echte must do voor jong en oud!

Meer informatie

Wandel het Kabouterpad in Lauwersmeer

Ga op zoek naar de kabouters in het Nationaal Park Lauwersmeer. Begin de wandeling bij Activiteitencentrum Lauwersnest, waar de kabouterbeveling begint. Zet de kabouter puntmuts op, laat je wangen rood schminken én neem je knapzak met lekkers mee! Vind de voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje en geplet gras van een middagdutje. Voer de opdrachten uit en volg de kabouter-route-paaltjes. Als dat geen spannende tocht is?!

Meer informatie

Schipbreuk- en juttersmuseum flora

Laat je verrassen in het Juttersmuseum. In de afgelopen 75 jaar zijn er vele voorwerpen aangespoeld op het strand van Texel. Het zal je verbazen wat je hier allemaal zult aantreffen: ankers, boeien, roeren en zelfs heuse vliegtuigmotoren! Dat het een écht familiemuseum is blijkt wel vanwege de speciale kinder speurtocht door het museum, de spelletjes én de ervaring in een echte reddingscapasule. Maar vergeet ook zeker de speeltuin niet met onder andere een kabelbaan van 30 meter lang! Geniet daarna met het hele gezin van een lunch aan één van de picknicktafels.

Meer informatie

Meer activiteiten beleven? - Lees deze blogs en bekijk de pagina's voor meer inspiratie

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.