Waddenbox voor de toeristische markt

Categorieën

Je ziet het steeds vaker: aanbieders die maaltijd- of foodboxen bezorgen aan huis. Maar wat te denken van een fraai vormgegeven Waddenbox met streekproducten, regionale recepten, informatie over de producenten en een foodroute in de regio?

Vier studenten van NHL Stenden Hogeschool onderzochten de invulling van zo’n box in Noord-Holland. Resultaat: de Waddenbox als welkomstgeschenk voor de toeristische markt.

Niet eerder is gekeken naar de mogelijkheden van een foodbox voor de toeristische markt. Andere voedselbox-initiatieven dienen het gemak van de thuismarkt en consument. Maar kun je ook een foodbox in de markt zetten die kwaliteit uit de streek biedt en tegelijkertijd de regio promoot waar de toerist op vakantie gaat?

Na onderzoek zijn ETFI-studenten Nynke Postma, Remco Plutschouw, Amber Tonnis en Tessa Schmidt tot het idee gekomen dat een Waddenbox een goed welkomstgeschenk kan zijn voor toeristen in de regio. Behalve een box met waddenproducten, zien ze ook markt voor het idee om gast een foodroute aan te bieden waarbij ze zelf de ingrediënten kunnen verzamelen bij regionale ondernemers en zo tegelijk de streek ontdekken. “De resultaten van het onderzoek zijn een mooie start om de mogelijkheden van de Waddenbox verder uit te werken”, vertelt Annette van Ruitenburg van Waddenvoedsel.

Meer informatie?

Annette van Ruitenburg
tel: 06-25081083
mail: annette.van.ruitenburg@waddenvoedsel.nl

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.