Waddendiner: Nieuwspoort start Waddengastronomie

Categorieën

Op 12 oktober werd voor de derde keer het Waddendiner in Nieuwspoort Den Haag gehouden. Het project ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoed’ was mede gastheer van de ruim 100 politici, bestuurders, lobbyisten en vertegenwoordigers van het waddengebied.

Eten en drinken verbindt! Zeker als het gaat om eerlijke en authentieke producten uit het waddengebied klaargemaakt door professionals die de natuurlijke oogst van hun regio op waarde weten te schatten.

Zo is het jaarlijkse Waddendiner ontstaan, traditioneel gehouden in Pers- en Debatcentrum Nieuwspoort, het officieuze politieke centrum van Den Haag. Tien jaar na de toekenning van de UNESCO-werelderfgoedstatus (2009) organiseerden de provincies Fryslân, Groningen en Noord-Holland een speciaal jaarlijks Waddendiner, bereid door het Waddenrestaurant bij uitstek Zuiver Vlieland van eigenaar Roland Bakker, chef-kok Robert Buurma en zijn keukenbrigade.

Annette van Ruitenburg en Kees Terwisscha van Scheltinga van het project Waddengastronomie lieten met de door hen verzorgde menukaart zien wat het waddengebied culinair te bieden heeft. Ook gaven ze uitleg hoe Waddengastronomie in de komende vijf jaar de hele waddenregio en haar ondernemers samen wil brengen rond de duurzame productie van waddenvoedsel en culinair (kwaliteits)toerisme. Dat alles met een minimale voetprint.

Meer informatie?

Kees Terwisscha van Scheltinga
tel: 06-46011200
mail: kees.terwisscha@waddenvoedsel.nl

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.