Wandelen over de bodem van de Waddenzee

Categorieën

Wadlopen, letterlijk het wandelen over de bodem van de zee. Een unieke ervaring die bij iedereen op zijn bucketlist moet staan, als je het Maartje Groot van De Groot Recreatie vraagt. Zij vertelt ons over het ontstaan van De Groot Recreatie, de unieke belevenis van het wadlopen én de winactie van het wadlooparrangement Fish & Chips.

Hoe het allemaal begon

Maartje en Coen zijn inmiddels de trotse eigenaren van het familiebedrijf De Groot Recreatie. Coen heeft zijn passie voor het wadlopen en de Waddenzee letterlijk met de paplepel ingegoten gekregen. Maar het ontstaan van dit familiebedrijf kun je eigenlijk niet anders dan toeval noemen. Ton en Marian, de ouders van Coen, waren in het bezit van het schip WR 117, het schip waar zij nu nog steeds mee varen. Het schip werd alleen gebruikt voor de sportvisserij. Heerlijk een dagje vissen op de Waddenzee. Maar dit sloeg bij meer mensen aan. Steeds meer groepen mensen wilde hier aan deelnemen én ook steeds meer bedrijven kwamen hier op bezoek. Ton en Marian zorgde dan de hele dag voor hapjes en drankjes aan boord.

Op een gegeven moment kochtte zij de boerderij, waar de familie nog steeds werkt en woont. Dit was een grote financiele uitgave, waarover Marian het volgende zegt: ''We besloten destijds de boerderij te kopen, een vakantie zat er daardoor op dat moment niet meer in. Maar we hebben wel een schip, dus we besloten vakantie te gaan vieren op het Wad. Heerlijk varen over de Waddenzee én dan op de terugweg wadlopen naar huis.'' Daarna kwam eigenlijk het besef: dit moeten meer mensen zien! ''Op een mooie zomerse dag, genieten op het mooie Wad, dat is wat je wil op vakantie!''

Wadlopen

Wadlopen, de eerste activiteit van De Groot Recreatie. Wandelen over de bodem van de zee. Het is één van de eerste dingen die Maartje zegt, wanneer zij met een groepje mensen op het Wad staat. ''Besef hoe bijzonder dit is. We lopen nu gewoon over de bodem van de zee. En bedenk dat hier over een uur of 6 weer 1,5 tot 2 meter hoog water staat.'' 

Naast dat het sowieso al uniek is dat je over de Waddenzee kunt lopen, kom je tijdens de Wadlooptocht achter nog meer feiten en weetjes over dit stukje natuur. Over alles wat je tegenkomt, weten de gidsen iets te vertellen: het lage en hoge water, de krabbetjes, de zeepier, de vogeltjes, maar ook de plekken die je vanaf hier kunt zien zoals Texel, Den Helder, de Afsluitdijk én het mooie kerkje op Wieringen.

Op een mooie zomerse dag, genieten op het mooie Wad, dat is wat je wil op vakantie

Niet gewonnen?

Heb je niet gewonnen? Maar wil je wel het wadlooparrangement Fish & Chips van je bucketlist afvinken? Of gewoon nog een keer deze unieke ervaring meemaken? Reserveer dan nu direct je plekje.

Meer informatie

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.