Zes leuke terrasjes aan de Waddenkust

In het Waddengebied kun je uitstekend een terrasje pakken. Want waar kun je beter genieten van je drankje dan aan de prachtige Waddenzee. Wij zetten een aantal leuke terrassen aan dit Unesco Werelderfgoed voor je op een rij, waar het heerlijk toeven is. Én waar je de frisse zeelucht kunt opsnuiven, terwijl je geniet van een heerlijk lokaal glaasje gerstenat. 

Eemshotel

Delfzijl - Bij het Eemshotel kijk je niet alleen uit over de Eems-Dollard en de zeedijken van Duitsland. Zodra je neerploft op het terras zit je er zelfs boven. Het restaurant staat op een aantal hoge pilaren midden in het water. Hier kun je op een van de weinige plekken in het Waddengebied eten buiten de dijk. En of je nu wil koffiedrinken, lunchen of dineren. Je kunt er de hele dag terecht voor gerechten met verse ingrediënten. Altijd met een ongelofelijk mooi uitzicht.

Lees meer

Café 't Zielhoes

Noordpolderzijl - Er gaat niets boven Groningen. Maar helemaal bovenin Groningen is het wel goed toeven. Hier zit sinds jaar en dag ’t Zielhoes. Gevestigd in de voormalige sluiswachterswoning van het kleinste haventje van Nederland. De tijd lijkt bij dit bruincafé te hebben stilgestaan. De kassa met een zwengel, de vele schilderijtjes, het behang en de rode kleedjes. Op koudere dagen kun je binnen ouderwets gezellig bij de warme potkachel zitten. Maar ’s zomers geniet je op het gezellige terras. Neem na je fikse dijkwandeling een kopje koffie met iets lekkers uit de buurt. Of ga voor een glas ‘hete kwast’. Nostalgischer gaat het niet worden.

Lees meer

Het Raadsel van de Wadden

Oostmahorn - Een terras pakken op de vroegere zeebodem? Bij restaurant Het Raadsel van de Wadden kan het. In de jaren zestig is de dijk rondom het Lauwersmeer aangelegd. Het gebied is sindsdien niet meer in directe verbinding met de Waddenzee. Maar hierdoor is het indrukwekkende landschap van het Nationaal Park Lauwersmeer ontstaan. Wanneer je neerstrijkt op het terras kijk je uit over het prachtige Lauwersmeer. Hier kun je genieten van regionale en authentieke gerechten. En wie weet heb je geluk en is er net een muzikant aangespoeld die een mooi deuntje verzorgd, terwijl jij de glazen laat klinken.

Lees meer

Waddenherberg The Friezinn

Westhoek - Aan de rand van Werelderfgoed de Waddenzee zit Waddenherberg The Friezinn. Banend door de prachtige provincie moet je even zoeken. Maar eenmaal aangekomen word je beloond met uitstekend eten en drinken op een unieke plek. Aan de voet van de oude zeedijk ben je even weg van alle drukte. Maak eerst een flinke wandeling langs de Waddenzee. Om daarna een welverdiend diner te scoren op het terras. Het eten is hier gezond, lokaal en vers. En ze maken gebruik van originele groenten, streekbieren en bijzonder wild. Proef wat het wad schaft. 

Lees meer

Restaurant Basalt

Den Oever - Vroeger lag er een grote berg met basaltkeien aan de haven van Den Oever. Tegenwoordig staat hier restaurant Basalt. Vanaf het terras kijk je uit op de gezellige vissershaven. Heel wat varende vakantiegangers vinden hier hun weg van en naar de Waddenzee. Maar ook de visserskotters komen voorbij. De vis op de kaart is dan ook kakelvers en komt rechtstreeks uit de Noord- en Waddenzee. Liever geen vis? Geen probleem. Ook het vlees komt van de lokale slager en alle producten zijn zoveel mogelijk huisgemaakt en vers. En met een beetje geluk schijnt de zon en geniet je van een koud glas lekkers.

Lees meer

Restaurant Nogal Wiedus

Den Helder - Boven op de dijk bij Huisduinen zit Restaurant Nogal Wiedus. Op het terras is het water van de Waddenzee zo dichtbij, dat het bijna tegen je voeten aan klotst. Misschien spot je zelfs wel een zeehond. Want weer of geen weer. In de serre of op het terras geniet je van de mooiste zeegezichten. En je kunt hier niet alleen een gezonde dosis Vitamine D tot je nemen. Ook de gerechten zijn de moeite waard. De producten zijn zoveel mogelijk biologisch, huisgemaakt en lokaal. Ga voor de beachburger of kies een klassieke vissoep met vis uit de zee die voor je ligt.

Lees meer

Meer lezen? - Ontdek meer Smaak van de Wadden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.