De Friese Lauwerszeedelta

Bevlogen ondernemers zijn bezig met waddenvoedsel en culinair toerisme met een minimale voetprint. Waar vind je deze heerlijkheden en ondernemers? Deze inspiratiekaart biedt een overzicht van de streekproducten in het gebied. Van boerderijwinkels tot horeca, afgewisseld met de mooiste landschappelijke plekjes.in voormalige Lauwerszeedelta. En je komt te weten wat de ontwikkeling van het landschap betekende voor de voedselproductie in dit gebied.

Van kleipolders tot zandruggen

Wist je dat kwelwater uit Drenthe de graslanden in de delta van het Lauwersmeer voedt? Ontdek eeuwenoude landschapstypes in de Lauwerszeedelta. Van zee tot zandruggen in de Friese Wouden.

Lees meer

Streekproducten & trekpleisters - Ontdek ze bij bedrijven en in het landschap van de voormalige Lauwerszeedelta

Ondernemers & locaties - In de voormalige Lauwerszeedelta

Ontdek de routes - In de voormalige Lauwerszeedelta

Meer routes - In de voormalige Lauwerszeedelta

Ontdek meer

De inspiratiekaart en foodroutes zijn gemaakt in het kader van programma ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’. Het Waddenfonds maakt het programma mogelijk met een financiële bijdrage. De provincies Noord-Holland, Fryslân en Groningen co-financieren het project en ook projectpartners NHL Stenden, Stichting Waddengroep/ondernemers leveren een eigen bijdrage.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.