Asperge, doperwten en tuinbonen in bruine botersaus van miso

Categorieën

Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan. 

Ingrediënten

200 gram tuinbonen 
200 gram doperwten  
5 asperges 
2 sjalot 
15 gram bruine boter (beurre noisette) 
2 deciliter witte wijn of kookvocht van de asperges 
0,5 deciliter azijn 
3 takjes tijm 
3 gram witte peperkorrels 
75 gram boter 
20 gram miso van woudbonen 
daslook bloemen 
daslookolie 
zilte groenten 

Bereidingswijze

Dop de tuinbonen en doperwten en blancheer kort in kokend water totdat ze beetgaar zijn. 
Schil de asperges, kook ze 1 minuut en laat ze afkoelen in het kookvocht. 
Snijd de sjalotten en fruit aan in de bruine boter en voeg de peperkorrels en tijm toe. 
Blus af met de witte wijn of kookvocht van de asperge en de azijn.  
Laat dit inkoken tot de helft. Zeef dit en monteer met de boter en breng op smaak met de miso. 
Verwarm de asperges en de bonen en serveer met de botersaus. 
Garneer met een paar druppels daslook olie, de daslookbloemen en zilte groenten naar keuze. 

Yade Oudenhoven, Blume Groningen 

Ontdek meer - Smaak van de Wadden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.