KARTOFFELSALAT

Ingrediënten: 

  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 1 eetlepel yoghurt
  • zout 
  • peper
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 halve ui
  • 125 ml koolzaadolie
  • 60 ml ongezoete sojamelk
  • 10 gram dille
  • 1 el Groninger mosterd
  • 1 el sushi-azijn

Keukenspullen: 

  • Kom
  • Staafmixer
  • Maatbeker
  • Mes


Bereidingstijd: 

  • +/- 40 min. 

Bereiding:

Het geheim van een goede aardappelsalade is - jawel - de aardappel. Kook 'em perfect gaar, maar niet té. En maak je eigen mayonaise, hartstikke makkelijk. Genoeg voor een lunch voor 4 personen.

1. Snijd de aardappels in blokjes van 1cm bij 1cm in gezouten water in ongeveer 8 minuten gaar. Koel ze direct terug onder koud water af. Giet af. 

2. Maak de mayonaise. Snijd de dille fijn, doe samen met de mosterd, azijn en sojamelk in een maatbeker. Doe de staafmixer erin en giet langzaam de olie erbij. Breng op smaak met peper en zout. 

3. Snijd wortel, bleekselderij en ui naar smaak in kleine stukjes (even vergeten hoe dat ook weer heet).

4. Meng alles door elkaar. Serveer koud, maar niet direct uit de koelkast. De mayonaise is trouwens ook lekker bij de rösti! 

AARDAPPELS ZIJN O.A. IS VERKRIJGBAAR BIJ:

Recepten van Wilbert

Wilbert kookt Wad