Kook met spullen van het Wad

Wilbert kookt weleens wat. Maar wat kook je met spullen van het Wad? Hij gaat in deze serie bij een boer, visser en wildplukker langs en laat je zien wat je met Wad-spullen kunt bereiden. Lees de recepten na op deze pagina! 

 

 

Bekijk de serie hier!

De recepten van Wilbert - De recepten welke in de afleveringen te zien zijn kun je hier op je gemak lezen

Oesters voor wie geen oester lust

Maar wat als je een oester niet echt lekker vindt? Met een beetje crème erbij eet het makkelijker, en het is nog lekker ook. Lees het recept hier!

Oesters openen

Het openmaken van een oester (tijd afhankelijk van jouw doorzettingsvermogen en de kracht van de spier van de oester). Lees hier hoe je het moet doen!

Oesters uit de frituur

Alles wat je frituurt is lekker. Zo is het ook met oesters. Met een beetje gedroogde zee-eik (dat is zeewier) in het beslag is het nóg lekkerder. Lees het recept hier!

Pure(e) aardappel

We halen in Nederland te vaak puree uit een pakje. Dat is zonde, want zo moeilijk is het niet, en zelfgemaakte aardappelpuree is de shit. Proef het zelf en lees hier het recept!

Rösti als een aardappelgerecht

Rösti is helemaal niet zo moeilijk te maken. Veel mensen maken het met ei, maar dat is goor. Alleen aardappels, peper en zout is genoeg. Maak zelf rösti met dit recept!

KARTOFFELSALAT

Het geheim van een goede aardappelsalade is - jawel - de aardappel. Kook 'em perfect gaar, maar niet té. En maak je eigen mayonaise, hartstikke makkelijk. Lees hier hoe makkelijk! 

Wilbert

Wilbert, of zoals hij zelf zegt; Wil Pret, is een enthousiaste jongen met veel creatieve plannen die ook worden uitgevoerd! Hij kan presenteren, schrijven, talkshows hosten, vloggen en is vooral volledig zichzelf.

Bekijk wat hij allemaal doet op zijn website.

Wilpret.nl

Ook leuk om te lezen! - Hermus en Laura delen hun culinaire verhalen met ons

Hermus proeft de Wadden

Jacques Hermus gaat op pad in het waddengebied en neemt een kijkje in de keuken van producenten van streekproducten. Bekijk de serie hier!

© Hans de Kort

Ontdek de smaak van Laura

Laura de Grave is in het waddengebied op zoek gegaan naar heerlijke producten. Ze schrijft hier over én deelt haar recepten met ons! Lees ze snel...