Kook met spullen van het Wad

Wilbert kookt weleens wat. Maar wat kook je met spullen van het Wad? In deze speciale serie, exclusief voor Visit Wadden, gaat hij op bezoek bij een boer, visser en wildplukker. Ter plekke laat hij zien wat je met spullen van het Wad kunt bereiden. Op deze pagina zijn alle afleveringen van Wilbert kookt Wad te bekijken én kun je rustig zijn recepten nalezen en zelf uitproberen! 

 

 

Wilbert kookt Wad... in de stad!

Wilbert trekt het land in! Komende week is hij te vinden in drie verschillende steden in Nederland. Maar hoe kan je 'm nou goed herkennen? Makkelijk! Op zijn herkenbare mobiele kookstudio fietst hij door de stad, om ter plekke de lekkerste hapjes voor je klaar te maken én uit te delen. Deze hapjes zitten natuurlijk boordevol verse producten van het wad! Bij zijn mobiele kookstudio kan je ook nog eens meedoen aan een fantastische winactie, waarmee jij kans maakt op een geheel verzorgd diner (klaargemaakt door Wilbert) én overnachting in het waddengebied!

Je kunt Wilbert tegenkomen in de volgende steden: 

Donderdag 30 juli: Zwolle (onder andere op de Grote Markt, Sassenpoort en Stationsplein) 
Vrijdag 31 juli: Nijmegen (onder andere op de Grote Markt, Koningsplein en de Korenmarkt) 
Zaterdag 1 augustus: Almere (onder andere op de Grote Markt, Stadshuisplein en Stedenwijkstrand) 

Wil je continu op de hoogte blijven van Wilberts exacte locatie? Volg ons dan op Instagram. Hier doen we uitgebreid verslag! 

Wilbert kookt Wad - Aflevering 1: Oesters - (klik op de afbeelding om de video te starten)

De recepten van Wilbert - De recepten welke in de afleveringen te zien zijn kun je hier op je gemak lezen

Oesters voor wie geen oester lust

Maar wat als je een oester niet echt lekker vindt? Met een beetje crème erbij eet het makkelijker, en het is nog lekker ook. Lees het recept hier!

Oesters openen

Het openmaken van een oester (tijd afhankelijk van jouw doorzettingsvermogen en de kracht van de spier van de oester). Lees hier hoe je het moet doen!

Oesters uit de frituur

Alles wat je frituurt is lekker. Zo is het ook met oesters. Met een beetje gedroogde zee-eik (dat is zeewier) in het beslag is het nóg lekkerder. Lees het recept hier!

Pure(e) aardappel

We halen in Nederland te vaak puree uit een pakje. Dat is zonde, want zo moeilijk is het niet, en zelfgemaakte aardappelpuree is de shit. Proef het zelf en lees hier het recept!

Rösti als een aardappelgerecht

Rösti is helemaal niet zo moeilijk te maken. Veel mensen maken het met ei, maar dat is goor. Alleen aardappels, peper en zout is genoeg. Maak zelf rösti met dit recept!

KARTOFFELSALAT

Het geheim van een goede aardappelsalade is - jawel - de aardappel. Kook 'em perfect gaar, maar niet té. En maak je eigen mayonaise, hartstikke makkelijk. Lees hier hoe makkelijk! 

Wilbert kookt Wad - Aflevering 2: Aardappels - (klik op de afbeelding om de video te starten)

Wilbert

Wilbert, of zoals hij zelf zegt; Wil Pret, is een enthousiaste jongen met veel creatieve plannen die ook worden uitgevoerd! Hij kan presenteren, schrijven, talkshows hosten, vloggen en is vooral volledig zichzelf.

Bekijk wat hij allemaal doet op zijn website.

Wilpret.nl

Ook leuk om te lezen! - Hermus en Laura delen hun culinaire verhalen met ons

Hermus proeft de Wadden

Jacques Hermus gaat op pad in het waddengebied en neemt een kijkje in de keuken van producenten van streekproducten. Bekijk de serie hier!

© Hans de Kort

Ontdek de smaak van Laura

Laura de Grave is in het waddengebied op zoek gegaan naar heerlijke producten. Ze schrijft hier over én deelt haar recepten met ons! Lees ze snel...