Kook met spullen van het Wad

Wilbert kookt weleens wat. Maar wat kook je met spullen van het Wad? In deze speciale serie, exclusief voor Visit Wadden, gaat hij op bezoek bij een boer, visser en wildplukker. Ter plekke laat hij zien wat je met spullen van het Wad kunt bereiden. Op deze pagina zijn alle afleveringen van Wilbert kookt Wad te bekijken én kun je rustig zijn recepten nalezen en zelf uitproberen! 

 • Aflevering 1: oesters

  In de allereerste aflevering van Wilbert Kookt Wad gaat Wilbert oesters rapen! 

 • Aflevering 2: aardappels

  We hebben ze allemaal wekelijks wel op ons bord liggen: aardappels. Bekijk nu aflevering 2!

 • Aflevering 3: uien

  De derde aflevering van Wilbert Kookt Wad draait helemaal om uien! 

 • Aflevering 4: erwten

Eet smakelijk! - Ontdek alle recepten van Wilbert

Wilbert van de Kamp

Wilbert, of zoals hij zelf zegt; Wil Pret, is een enthousiaste jongen met veel creatieve plannen die ook worden uitgevoerd! Hij kan presenteren, schrijven, talkshows hosten, vloggen en is vooral volledig zichzelf.

Bekijk wat hij allemaal doet op zijn website.

Wilpret.nl

Wilbert kookt Wad... in de stad!

Wilbert trok afgelopen zomer het land in! Hij was te vinden in Zwolle, Nijmegen en Almere. Op zijn herkenbare mobiele kookstudio fietste hij door de stad, om ter plekke de lekkerste hapjes klaar te maken én uit te delen. Deze hapjes zaten natuurlijk boordevol verse producten van het wad! Bij zijn mobiele kookstudio kon je ook nog eens meedoen aan een fantastische winactie, waarmee je een geheel verzorgd diner (klaargemaakt door Wilbert) én overnachting in het waddengebied kon winnen!

Wil je weten wanneer Wilbert weer Wad kookt in de stad? Klik dan op de onderstaande knop!

Volg ons op Instagram!

Trek naar meer gekregen? - Bekijk ook de culinaire verhalen van Laura en Jacques!

 • De Smaak van Laura

  Laura de Grave is in het waddengebied op zoek gegaan naar heerlijke producten. Ze schrijft hier over én deelt haar recepten met ons! 

 • Hermus proeft de Wadden

  Jacques Hermus gaat op pad in het waddengebied en neemt een kijkje in de keuken van producenten van streekproducten. Bekijk de serie hier!