Zilte laagjessalade
Categorieën
Geen slaatje uit een bakje, maar een volle, gelaagde salade met lef. Gekookte biet, zilte aardappel, ei en appel zorgen voor beet en smaak, terwijl zeekool, ijskruid en yoghurt-mayonaise het fris en ziltig houden. Alles netjes in laagjes opgebouwd, met een beetje pit van prei en cranberries. Simpel om te maken, lekker om te zien en vol karakter — zoals eten hoort te zijn.
Ingrediënten
- 300 g gekookte bietjes, in blokjes
- 300 g gekookte zilte aardappelen, in blokjes
- 5 hardgekookte eieren, in kleine stukjes
- 2 appels, in stukjes
- 1 eetlepel citroensap
- 1dunne prei fijngesneden
- 100 gram zeekool
- 150 gram ijskruid
- 2 eetlepels volle yoghurt
- 4 eetlepels zeevenkel mayonnaise
- snufje zout
- 2 eetlepels gedroogde cranberries

Bereidingswijze
Zilte aardappelen kunnen met een beetje zeewier gekookt worden of anders, net als bij niet zilte aardappelen, met zout. Kook ze niet te lang en zorg dat ze stevig genoeg blijven voor in de salade.
Ontdek meer - Smaak van de Wadden
-
Smaak van de Wadden
-
Alle recepten
-
Smaak van de Wadden voor ondernemers