Panna cotta van brandnetel en appel

Categorieën

Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan. 

Ingrediënten

Poffert crumble   

10 gram basterdsuiker   
1 deciliter melk  
10 gram boter   
30 gram roggebloem  

Brandnetel panna cotta 

10 brandnetels  
1 deciliter room  
2 gram agar  

 Appel panna cotta 

3 appels persen of 1 deciliter appelsap 
1 deciliter room  
2 gram agar  

Bereidingswijze

Kneed alle ingrediënten tot een crumble.  
Draai de brandnetels op met room, zet deze op in een pannetje tot deze kookt en voeg de agar toe. Zeef de room. Haal de staafmixer er nog een keer door en stort hem nu in de gewenste vorm.  
Draai de appels op met room, zet deze op in een pannetje tot deze kookt en voeg de agar toe.  Haal de staafmixer er nog een keer door en stort hem nu in de gewenste vorm. 

Jerrel Terpstra, Grand Cafe Jan Wergea 

Ontdek meer - Smaak van de Wadden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.