Pure(e) aardappel

Ingrediënten: 

  • 500 g kruimige aardappels
  • 125 boter
  • 125 warme melk
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Keukenspullen: 

  • Pureeknijper of stamper
  • Koekenpan
  • Mesje


Bereidingstijd: 

  • +/- 40 min. 

Bereiding:

We halen in Nederland te vaak puree uit een pakje. Dat is zonde, want zo moeilijk is het niet, en zelfgemaakte aardappelpuree is de shit. Voor 4 grote eters. 

1.  Kook de aardappels zonder te schillen in gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar. Ze zijn gaar als je er een mesje in kan steken en ze eraf glijden. 

2.  Haal de aardappels uit het water en laat een beetje afkoelen. Zodra ze niet meer heet zijn kan je de schil er heel makkelijk af pellen. 

3.  Verwarm de melk in een klein steelpannetje. Laat niet koken. Snijd de boter in kleine blokjes. 

4.  Knijp de aardappels met een pureeknijper tot puree in een koekenpan. Het kan ook met een stamper, maar nooit met een keukenmachine. Verwarm op laag vuur en voeg de boter erbij. Roer met een spatel of lepel door. 

5.  Pak een garde en giet de warme melk er in kleine beetjes bij. Meng met de garde.

6.  Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Serveer warm. 

AARDAPPELS ZIJN O.A. IS VERKRIJGBAAR BIJ:

Recepten van Wilbert

Wilbert kookt Wad