Rösti als een aardappelgerecht

Ingrediënten: 

  • 400 gram vastkokende aardappels
  • zonnebloemolie
  • peper
  • zout

Keukenspullen: 

  • Rasp
  • Zeef
  • Koekenpan


Bereidingstijd: 

  • +/- 40 min. 

Bereiding:

Rösti is helemaal niet zo moeilijk te maken. Veel mensen maken het met ei, maar dat is goor. Alleen aardappels, peper en zout is genoeg. Voor 8 rösti's (of is het rösti in meervoud, net als emoji?)

1. Rasp de aardappels, de schil mag eraan blijven. Leg in een zeef. 

2. Doe er peper en 5 theelepels zout op. Meng goed door elkaar. Zet een half uurtje apart, zodat het goed kan uitlekken. 

3. Maak koekjes van de geraspte aardappel.

4. Bak in een pan met een scheut zonnebloemolie op middelhoog vuur totdat de rösti mooi goudbruin en gaar is. 

5. Laat een beetje uitlekken op keukenpapier en serveer warm! 

AARDAPPELS ZIJN O.A. IS VERKRIJGBAAR BIJ:

Recepten van Wilbert

Wilbert kookt Wad