Strandkrab soep

Categorieën

Het Waddengebied staat bekend om zijn ongerepte natuur, unieke landschap en een grote variëteit aan flora en fauna. Wat veel mensen niet weten, is dat de Waddenregio ook een rijke gastronomische traditie heeft, die terug gaat tot de tijd van de Vikingen. Ontdek de smaak van de Wadden met dit bijzondere recept waarin lokale ingrediënten en eeuwenoude kooktechnieken centraal staan. 

Ingrediënten

400 gram verse strandkrab  
0,3 deciliter koolzaadolie 
50 gram ui, gesneden 
6 deciliter visfumet/ visbouillon 
20 gram tomatenpuree  
1,2 deciliter tomaat pelati  
4 blaadjes basilicum  
50 gram venkel, gesneden 
2 takjes peterselie  
2 takjes dragon  
50 gram wortel, gesneden 
50 gram prei, gesneden 
1 stengel bleekselderij, gesneden 
5 gram citroengras, gesneden 
2 gram verse gemberwortel, fijngesneden 
1/6 verse rode peper, fijngesneden 
2 deciliter room  
2 gram knoflook, fijn 
0,5 deciliter medium sherry  
0,25 deciliter brandy  
0,5 deciliter witte wijn  
2 druppels
tabasco  

Bereidingswijze

Doe de koolzaad in de pan en bak de krabben aan.  
Doe alle groenten, specerijen en kruiden erbij bak aan.  
Temperatuur temperen, de tomatenpuree erbij en ontzuren. 
Blus af met de dranken en laat vervolgens de visfumet twee uur rustig trekken. 
Voeg dan de room toe, even verhitten en passeren. 
Soep op smaak brengen met zout.  

Ruben Schippers Omke Jan  & Guido Schuuring 

Ontdek meer - Smaak van de Wadden

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.