Uien. Van ui kan je veel verschillende dingen maken. Wilbert houdt het lekker simpel en geeft je dit handige recept voor het klaarmaken van zoetzure ui. 

Ingrediënten: 

  • 2 kleine rode uien
  • 240 ml warm water
  • 120 ml appelazijn (of andere azijn)
  • Specerijen naar smaak (kruidnagel, anijszaad, jeneverbes, laurier)
  • Anderhalve eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 weckpot van ca. 300 ml

Bereiding

1. Pel de uien en snijd in dunne ringen.
2. Verwarm het water en giet de azijn, suiker, zout en specerijen naar smaak erbij.
3. Vul de weckpot met kokend water en giet leeg (zo maak je het potje schoon).
4. Doe de ui in de weckpot.
5. Giet het hete zoet-zuur er overheen.
6. Sluit de pot en laat afkoelen.
7. Na een dag zijn de zoet-zure uien al lekker, maar na een weekje zijn ze top. Ze zijn zo’n twee weken te bewaren. 

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.