Aandacht voor duurzaamheid

Vlieland mag misschien het kleinste Waddeneiland zijn, de smaakbeleving is dat zeker niet! Op het eiland geniet je van alles wat de zee te bieden heeft. Op een ambachtelijke manier en met aandacht voor duurzaamheid worden de lekkerste gerechten en producten gemaakt. Ga bijvoorbeeld eens langs bij Restaurant Zuiver. Zij houden hun voorraad klein en daarmee hartstikke vers. Geen voedselverspilling dus en erg duurzaam.  

Dit wil je lezen

Over zeewieren en bunkerkazen

Wat past er beter bij het eiland dan zeewier? ’s Zomers liggen er bulten op het Wad, vol vitamines, mineralen, jodium en ijzer. Zeewier is het voedsel van de toekomst.

Lees het hele verhaal

De mooiste restaurants op Vlieland

 • Restaurant Zuiver

  Bij Restaurant Zuiver staan pure smaken en ambacht voorop. Hier geniet je van eerlijk eten.

 • Outdoor Cooking

  Wil je gezellig borrelen en eten? En heb je zin om zelf een keer de handen uit de mouwen te steken? Dan is Outdoor Cooking de ideale activiteit!

 • OOST

  Een smaakvol en ‘anders-dan-anders’ strandpaviljoen en restaurant op Vlieland. Ongedwongen luxe met een gevoel van vrijheid. Goede, verse producten met een eerlijke prijs-kwaliteitverhouding. Het beste uit de Wadden- en de Noordzee, en dat alles op een unieke locatie: OOST!

 • De Vlielander Chef

  Ben je op zoek naar een bijzondere cateraar voor jouw feest, familie diner of zakelijke evenement op Vlieland? De Vlielander Chef is je graag van dienst bij de culinaire invulling ervan.