Aandacht voor duurzaamheid

Vlieland mag misschien het kleinste Waddeneiland zijn, de smaakbeleving is dat zeker niet! Op het eiland geniet je van alles wat de zee te bieden heeft. Op een ambachtelijke manier en met aandacht voor duurzaamheid worden de lekkerste gerechten en producten gemaakt. Ga bijvoorbeeld eens langs bij Restaurant Zuiver. Zij houden hun voorraad klein en daarmee hartstikke vers. Geen voedselverspilling dus en erg duurzaam.  

Dit wil je proeven - Volg deze recepten én proef de Smaak van de Wadden

Dit wil je lezen - Verhaal om je vingers bij af te likken

Over zeewieren en bunkerkazen

Wat past er beter bij het eiland dan zeewier? ’s Zomers liggen er bulten op het Wad, vol vitamines, mineralen, jodium en ijzer. Zeewier is het voedsel van de toekomst.

Lees het hele verhaal

Dit wil je beleven - Ervaar de Smaak van de Wadden op Vlieland

Wandelroute 'Het Eetbare Eiland'

Op Vlieland zijn de lokale voedselstromen en kleinschalige voedselproducenten zijn op een hand te tellen. Middels een culinaire wandeltocht over het eiland breng je bezoek aan de verschillende voedselstromen en de lokale ondernemers op het gebied van voedsel. De route vanaf het start tot eindpunt neemt zo’n 3,5 km in beslag.

Ontdek de route

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.