Aandacht voor duurzaamheid
Vlieland mag misschien het kleinste Waddeneiland zijn, de smaakbeleving is dat zeker niet! Op het eiland geniet je van alles wat de zee te bieden heeft. Op een ambachtelijke manier en met aandacht voor duurzaamheid worden de lekkerste gerechten en producten gemaakt. Ga bijvoorbeeld eens langs bij Restaurant Zuiver. Zij houden hun voorraad klein en daarmee hartstikke vers. Geen voedselverspilling dus en erg duurzaam.
Dit wil je proeven - Volg deze recepten én proef de Smaak van de Wadden
Dit wil je lezen - Verhaal om je vingers bij af te likken
Over zeewieren en bunkerkazen
Wat past er beter bij het eiland dan zeewier? ’s Zomers liggen er bulten op het Wad, vol vitamines, mineralen, jodium en ijzer. Zeewier is het voedsel van de toekomst.
Lees het hele verhaal
Dit wil je beleven - Ervaar de Smaak van de Wadden op Vlieland
Wandelroute 'Het Eetbare Eiland'
Op Vlieland zijn de lokale voedselstromen en kleinschalige voedselproducenten zijn op een hand te tellen. Middels een culinaire wandeltocht over het eiland breng je bezoek aan de verschillende voedselstromen en de lokale ondernemers op het gebied van voedsel. De route vanaf het start tot eindpunt neemt zo’n 3,5 km in beslag.
Ontdek de route