Aandacht voor duurzaamheid

Vlieland mag misschien het kleinste Waddeneiland zijn, de smaakbeleving is dat zeker niet! Op het eiland geniet je van alles wat de zee te bieden heeft. Op een ambachtelijke manier en met aandacht voor duurzaamheid worden de lekkerste gerechten en producten gemaakt. Ga bijvoorbeeld eens langs bij Restaurant Zuiver. Zij houden hun voorraad klein en daarmee hartstikke vers. Ook Restaurant Het Armhuis werkt uitsluitend met dagverse en seizoensgebonden producten van het hoogste niveau. Geen voedselverspilling dus en erg duurzaam.  

Dit wil je lezen - Verhalen om je vingers bij af te likken

De mooiste restaurants op Vlieland

 • Restaurant Zuiver

  Bij Restaurant Zuiver staan pure smaken en ambacht voorop. Hier geniet je van eerlijk eten.

 • Restaurant Het Armhuis

  Wat een rijkdom in dit armenhuis. Prikkel al je zintuigen in dit prachtige zeventiende-eeuwse pand vol moderne kunst, waar je ook nog eens heerlijk eet.

 • Outdoor Cooking

  Wil je gezellig borrelen en eten? En heb je zin om zelf een keer de handen uit de mouwen te steken? Dan is Outdoor Cooking de ideale activiteit!

 • Brouwerij Fortuna Vlieland

  Bij de bronboring vond brouwer Bojan Bajic bij toeval een eeuwenoude glasscherf met de afbeelding van Vrouwe Fortuna. De verwijzing naar de Romeinse godin van het lot, kon volgens de ondernemer geen toeval zijn. Zo vond hij de naam van het bier bij de bron: Fortuna Vlieland.