Strijd om de Wadden in Groningen

De Canadezen hebben nog hard moeten vechten om heel Groningen te kunnen bevrijden. Na bevrijding van de stad Groningen duurde het nog ruim twee weken voor de hele provincie bevrijd zou zijn. ‘Delfzijl Pocket’ was het laatste stukje van de provincie dat nog in handen was van de Duitsers. Voordat de Canadezen daar aankwamen moesten ze eerst nog voorbij Festung Emden zien te geraken. En de slag om Delfzijl ging ook zeker niet zonder slag of stoot.

 • Het Victory Museum

  Laat je meenemen naar 1940-1945 en ontdek de verhalen van zowel vriend als vijand tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  Het Victory Museum
 • Oorlogsmuseum Middelstum

  Een klein maar fijn museum dat door de verhalen die Ties Groenewold je kan vertellen groter is dan doet vermoeden.

  Oorlogsmuseum Middelstum
 • Batterij Termunten

  Hoewel de meeste bunkers en geschutsopstellingen van de batterij 'Termunten' gesloopt zijn, geven de overgebleven bouwwerken nog steeds een goede indruk van de grootte van deze stelling.

  Batterij Termunten
 • Luchtwachttoren 7O1

  Vanaf deze militaire uitkijktoren in Warfhuizen speurden vrijwilligers van het Korps Luchtwachtdienst tijdens de Koude Oorlog het luchtruim af naar Russische vliegtuigen. 

  Luchtwachttoren 7O1

Dit wil je lezen - De mooiste verhalen over het Militair Erfgoed

 • Atlantikwall in het Waddengebied

  De Atlantikwall veranderde het landschap van de Waddeneilanden en tekende de Waddenkust. Het verhaal achter dit fascinerende erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog kunt u nu zien en beleven.

  Atlantikwall in het Waddengebied
 • Meer over het militaire erfgoed

  Hét militair erfgoed van het waddengebied ontdek je hier. Ga mee op een spannende zoektocht langs toegankelijk gemaakte bunkers en musea. En beleef de indringende verhalen achter dit fascinerende erfgoed.

  Meer over het militaire erfgoed

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.