Tien nieuwe Waddenzee Werelderfgoed ambassadeurs

Categorieën

Terschelling heeft er sinds dinsdag maar liefst tien nieuwe ambassadeurs Werelderfgoed Waddenzee bij. De nieuwe Waddenzee Werelderfgoed Ambassadeurs zijn betrokken ondernemers van het eiland die een sterke relatie hebben met de Waddenzee. Zij zetten concrete stappen om duurzamer te ondernemen. Het netwerk van ambassadeurs krijgt hiermee steeds meer dekking in het waddengebied.

Wethouder Jeltje Hoekstra is blij met de nieuwe ambassadeurs: ‘Onze Werelderfgoed status heeft grote waarde en het is belangrijk dat daar meer aandacht voor komt.’ De ambassadeurs zijn heel divers. Het zijn hotel- en restauranteigenaren, jutters, gidsen of zij bemensen de jachthaven en de VVV. De gezamenlijke dele is hun liefde voor het Wad. Zij zien in dat duurzaam of zelfs circulair ondernemen geen keuze maar een must is. 

De ondernemers van Flang in de Pan en Puur Terschelling zijn ambassadeurs van het eerste uur en dragen de Werelderfgoed status al langere tijd een warm hart toe. Een andere ambassadeur is Ivo Wiersma van de Jutfabriek. Een gids pur sang, en zijn insteek om plastic op te ruimen en te recyclen sluit naadloos aan bij het ambassadeurschap. Voor Ivo en zijn compagnon Vincent Kooijman was het dan ook geen moeilijke keuze om aan te sluiten.

Ambassadeurs hebben allen een tweedaagse gastheer Waddenzee Werelderfgoed training achter de rug. Ook hebben zij een groene checklist ingevuld om hun duurzame keuzes aan te geven, en tekenden zij een belofte voor goed ambassadeurschap. Een overzicht van een groot aantal ambassadeurs staat hieronder weergegeven. Kijk voor meer informatie op werelderfgoed.visitwadden.nl

Het ambassadeursprogramma is een gezamenlijk initiatief en wordt in opdracht van het ministerie van LNV ontwikkeld als onderdeel van Interreg project PROWAD LINK.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.