5x frisse neus wandelingen op de Wadden

Categorieën

Klaar om de Wadden te ontdekken deze winter? Niet alleen in de zomermaanden, maar ook juist in de koudere maanden is het Waddengebied de ideale plek voor een frisse neus wandeling. Het is hier heerlijk toeven wanneer het zonnetje op je koude gezicht schijnt. Laat je verrassen door de bevroren vergezichten, de ruige de Waddenzee én de zonnige winterdagen. Trek je warmste trui aan en voel de koude zeelucht langs je oren razen.

Midsland polder, duinen en strand

Trek je handschoenen maar aan wanneer je door de polders van Terschelling wandelt. De zandopduikingen beschermen je soms nog van een klein beetje wind, maar uitwaaien doe je hier zeker. Op het strand kom je even helemaal tot rust. Aan het einde van de route kom je weer terug in Midsland. Een klein gezellig dorpje waar je jezelf even lekker kunt opwarmen met een warme chocolademelk, én ook die koude vingers natuurlijk!

Meer informatie

Waddenzeedijk - Herbaijum | Elfstedenpad: etappe 9

Denk je aan kou? En aan Friesland? Dan kan het niet anders dan dat je aan de elfstedentocht denkt. Wandel dit Elfstedenpad, waarbij je allereerst de route aflegt over de Hoge Waddenzeedijk. Geniet van de winterse uitzichten en de ongerepte natuur. De route gaat richting Harlingen, de stad waar de schaatsers begonnen aan hun barre tocht én nu dus ook een uitdaging is voor de wandelaar. Als de wind uit het oosten waait, kun je maar beter jezelf goed inpakken. Handschoenen: check, muts: check, ultiem genieten: check!

Meer informatie

Helderse duinen

Beleef de winter in de Kop van Noord-Holland. Geniet van de Helderse Duinen, maar duik ook zeker het dennenbos in bij de donkere duinen. Even iets meer beschut wandelen is soms ook wel even lekker. De route vervolgt richting de kust. Een ideale route om de winterse aspecten in alle verschillende mogelijkheden te zien: duinen, bos, polders, zee en in de stad. 

Kun jij je beheersen als je de sneeuw op het landschap ziet liggen? Of gaan die handschoenen aan en is het sneeuwballengevecht begonnen?

Meer informatie

't Oerd

Trek je laarzen maar aan wanneer je natuurgebied 't Oerd gaat ontdekken. Deze wandelroute brengt je ver weg van de bewoonde wereld in het getijdengebied van Ameland. Het ruige gebied loopt niet alleen regelmatig onder water, maar is ook nog eens een bijzonder vogelrijk. Het absolute hoogtepunt is de hoogste duin van Ameland, de Oerdblinkert. Geniet van het uitzicht over de hele Waddenzee én misschien zelfs bij winters helder weer van een prachtige sterrenhemel.

Meer informatie

Nationaal Park Schiermonnikoog

Naast de kou brengt de winter vaak ook juist stralend mooi weer. Heerlijk die zon weer even op je gezicht. De ideale kans om Schiermonnikoog te ontdekken. Ervaar hoe de natuur hier grotendeels het landschap vormt. Wind en zee maken de dienst uit. Bereid je dus goed voor en kleed je warm aan. Want koude vingers én misschien zelfs koude voeten, dat willen we liever niet hè!

Geniet en laat je verrassen door de planten en dieren die je op dit eiland vindt.

Meer informatie

Meer lezen? - Op avontuur in de winter!

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.