Najaar op de Waddeneilanden

De dagen worden kouder, wind zwelt op, het regent vaker dan we willen en de jas kan weer aan. Het najaar staat voor de deur. En hoewel we nog graag wat langer van het buitenleven willen genieten, moeten we er toch aan geloven. Maar gelukkig hebben we de Wadden! De schitterende waddennatuur nodigt ieder seizoen weer uit om dit UNESCO Werelderfgoed te ontdekken. En gelukkig mag en kan er nog veel. Boek een huisje op de Wadden of een hotel waar je ook kunt dineren. Ga lekker wandelen, fietsen, de natuur in of bezoek een museum. Bekijk hieronder alle mogelijkheden en geniet van de herfst!

Het unieke eilandgevoel

Het begint al wanneer je op de boot stapt en alles letterlijk even achter je laat. Je hoeft ook niet veel mee te nemen – een goed boek wellicht – want op de eilanden heb je alles bij de hand. Schilderachtige dorpen met winkeltjes waar je uren kunt rondsnuffelen en restaurantjes om hele avonden te dikkedakken. Bezoek de historische walvisvaardershuisjes, zie met eigen ogen wat de zee het eiland brengt in juttersmusea of beklim de trappen van vuurtorens voor een uniek uitzicht. Vanuit de lucht zie uitgestrekte zandstranden en eindeloze duinen, bossen en kwelders die met de seizoenen mee kleuren. Omgeven door de Waddenzee en Noordzee is het een waar paradijs.

Activiteiten op de Waddeneilanden - in het najaar

Must do's op de Wadden

Ongerepte natuur

Zo klein als de eilanden zijn, zo veelzijdig is hun natuur. Ongerept en ruig. Zeker wanneer de herfst de groene duinen, bossen en kwelders verandert in de prachtigste kleuren. Paars, oranje, roze, groen, grijs, blauw en bruin. Stap een paar dagen uit de dagelijkse sleur en blaas stoom af in al dit moois. Fiets je haren in de war door de duinen, trek de kraag op en wandel uren over het wad. Sjees met een blokart over het strand of raas op een mountainbike uit in het bos. Met een beetje geluk spot je een Schotse Hooglander of soayschaap. Wel op tijd remmen dan.

Alles over natuur op de Wadden

Nergens in Noordwest-Europa tref je zo'n gebied aan. Een enorm, wild, dynamisch gebied waar je je klein en kwetsbaar kunt voelen maar tegelijkertijd een ongelooflijk pure ervaring opdoet.

Ruben Smit over het Waddengebied

De unieke hotspots van Ruben Smit

Ben jij nu ook zo nieuwsgierig welke unieke hotspots Ruben Smit (filmmaker en ecoloog) in zijn top vijf heeft staan? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Ga zelf op pad en ervaar ultieme rust en ruimte! 

Bekijk de unieke hotspots

In het waddengebied ben je niet zomaar op bezoek. Nee, daar BEN je. Ervaar zelf de natuur, rust en ruimte. Mooie momenten zijn de zonsopkomst op de eilanden. Neem dan vooral een camera met een goede lens mee en je maakt de mooiste foto’s

Ruben Smit

Lees hier de ervaring van anderen!

Meer ontdekken tijdens de herfst op de Wadden?

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.