Maak kennis met de bewoners van het Waddengebied

Categorieën

In het Waddengebied zijn we allemaal te gast. Op de Waddeneilanden en langs de kust. Toch heeft het mooiste natuurgebied van ons land een aantal vaste bewoners. Het zijn bijzondere bewoners. Een groot deel willen we graag aan je voorstellen. 

Maak kennis met de bewoners van het Wad. 

Het Waddengebied is een waar paradijs voor dierenliefhebbers. De unieke mix van land, zee en lucht herbergt een diverse populatie van schitterende dieren. De zeehonden zijn ongetwijfeld de sterren van de show, met hun knuffelige uiterlijk en nieuwsgierige aard. Vogels vullen de lucht met hun aanwezigheid, variërend van zeearenden tot scholeksters. Onder water vind je een wereld van garnalen, krabben en vissen, waardoor het gebied een waar feestmaal is voor zeevogels en visseneters. Van het rijke zeeleven tot de gevleugelde bewoners, het Waddengebied is een prachtige plek om de wonderen van de natuur écht te ervaren.

Even kennismaken... - Ontmoet de big five, swimming five én flying five

Bewoners van het Wad ontmoeten? - Alles wat je moet weten vóórdat je jezelf gaat voorstellen

Eeuwenoude bewoners

Bij de ‘belangrijke dieren van de Wadden’ denken we al snel aan grote dieren, zoals de grijze zeehond of de vele vogels die in het gebied leven. Maar soms zijn juist de kleinste dieren van groot belang. Zo ook de Peringia ulvae, oftewel het wadslakje. Dit slakje werd voor het eerste beschreven in 1777 door Thomas Pennant, maar ze zijn al veel langer bewoners van het wad.

Ontmoet het wadslakje

Goed om te weten

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.