De mooiste herfstwandelingen

Categorieën

De overgang van de zomer naar de herfst is altijd weer een prachtig moment om in de natuur op pad te gaan. Wij hebben een aantal mooie herfstwandelingen op een rijtje gezet. Ontdek de kleuren van de herfst in het Waddengebied!

Herfstwandeling met een boswachter

De dagen worden korter en kouder. Hoe reageert de natuur van het Zwanenwater daar op? De boswachter laat het je zien en vertelt erover tijdens deze mooie herfstwandeling. Je komt langs kleurige bladeren, grillige paddenstoelen en verstopte wintervoorraden van muizen.

Lees meer

In duizend jaar oude voetsporen

Ontdek het eeuwenoude landschap rondom Winsum. Deze bijna 19 kilometer lange wandelroute laat je steeds meer te weten komen over de omgeving. Zo sta je stil bij de oude boomgaard in Abelstok. De route brengt je over historische laantjes en plekken waar de tijd verstild.

Lees meer

Of maak één van deze herfstwandelingen

Wandelen in het donker

De dagen worden korter en de nachten worden langer. En in dat donker komt een gedeelte van de natuur tot leven! Ervaar het donker tijdens een speciale wandeling in Nationaal Park Lauwersmeer. Dit natuuegebied is als geen ander geschikt om de duisternis écht te ervaren en de adembenemende sterrenhemel te bewonderen.

Lees meer

Struinen door de Fivelboezem

Deze avontuurlijk route brengt je over onverharde maaipaden door landschap waar vroeger de rivier de Fivel uitmondde. Zo kun je de herfst beleven in een landschap dat ooit ruig zee- en waddengebied is geweest. Kronkelende maren en kavelpatronen, hoogtes en laagtes verwijzen naar de loop van de oude Fivel.

Lees meer

En wat dacht je van deze mooie routes!

Meer ontdekken? - Bekijk ook deze mooie routes in het Waddengebied

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.