Zomerwandelingen in het Waddengebied

Categorieën

In het Waddengebied kun je heerlijk wandelen. En ook in de zomer levert dit prachtige plaatjes op. Geniet van de vrolijke bloemen en wandel door de vele bossen. Of laat je verrassen op het strand waar de zon heerlijk op je bol schijnt en je ondertussen wegdroomt met uitzicht over het Wad.

Veel wandelplezier!

 

Kollumeroord - Dokkum

Het Klooster Claercamppad neemt je mee naar de Waddenzee, het Lauwersmeer, pelgrimsstad Dokkum en naar stille Friese terpdorpjes met dito kerkjes. Tijdens de derde etappe van de Klooster Claercamppad wandel je langs weilanden, akkers, terpen, oude rivieren en geulen. De route laat je beginnen bij Kollumeroord, gelegen aan de oever van het Dokkumer Grutdjip én brengt je naar het sfeervolle centrum van Dokkum. Waar een bezoek aan het Bonifatiuskapel niet mag ontbreken. Neem vervolgens plaats bij één van de terrasjes om te proosten op deze mooie wandeling en het prachtige weer.

Meer informatie

Napoleonroute

Wegdromen met uitzicht op zee? Dat gaat bij deze route zeker lukken. Met aan drie kanten zee, kent Den Helder een unieke ligging. Napoleon zag in 1811 deze plek langs de kust als het “Gibraltar van het Noorden” en stationeerde er de marinevloot. Tijdens deze wandeling kom je dan ook een aantal forten tegen: Fort Kijkduin, Fort Erfprins, Fort Dirksz Admiraal en Fort Westoever. Een leuke combinatie om in de zomer toch nog een stukje geschiedenis mee te pakken, maar wel lekker in de buitenlucht te zijn.

Meer informatie

Waddengoud 'Haventour Lauwersoog'

Wandel bij de vissershaven van Lauwersoog en luister ondertussen naar de verhalen van de vissersvrouw van 't Ailand Lauwersoog: Barbara Rodenburg-Geertsema. Geniet van het prachtige uitzicht op de dijk achter 't Ailand, bij de hoge trap over de zeedijk én op de hoek van de Lauwerszeedijk. Maar vergeet ook zeker niet een vers visje te eten!

Meer informatie

Wandelroute Het Eetbare Eiland

Van haven tot vuurtoren. Deze wandelroute start vlakbij de haven en laat je vervolgens als eerste stoppen bij Brouwerij Fortuna, waar je een heerlijke verkoeling kunt nemen: een ambachtelijk biertje. Je ogen uitkijken? Het laatste stuk wandel je over de dijk richting de vuurtoren, vervolgens brengt de route je ook nog langs een oorlogsbunker. De perfecte combinatie tussen sportief, culinair en genieten! Laat je verrassen door de lokale ondernemers.

Meer informatie

Wandelroute Nationaal Park Schiermonnikoog

Een route die je gaat verrassen! Wist je dat Schiermonnikoog één van de weinige gebieden van Nederland is waar de natuur grotendeels het landschap vormt? Zie hoe wind en zee de dienst uitmaken en hoe kleurrijk de planten het gebied laten stralen. En dat levert in de zomer prachtige plaatjes op. Tip: Geniet bij De Berkenplas van een verkoelend drankje, gelegen aan een zoetwater recreatieplas. Met goed zwemwater!

Meer informatie

Midsland polder, duinen en strand

De route begint en eindigt bij het kleine gezellige dorpje Midsland. De wandeling brengt je richting Midsland aan Zee waar je bij Paviljoen de Branding heerlijk kan lunchen mét uitzicht op zee. Wandel door de duinen, waarbij je nabij de Duinweg een Duinweide tegenkomt. Deze plek wordt ook wel het Geitenpark genoemd, omdat vele Terschellinger gezinnen vroeger geiten hielden voor melk en vlees. Polders, duinen en strand: de perfecte combinatie om uit te waaien!

Meer informatie

Meer tips voor in de zomer? - Ontdek het Waddengebied

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.