Mooie picknickplekken in het Waddengebied

Categorieën

Hoe kun je beter genieten van een heerlijke dag buiten dan tijdens het picknicken? In het Waddengebied heb zoveel mooie natuur die je perfect met een picknick kunt combineren. Ook leuk: stap op de pedalen langs de boer en verzamel eerst je picknick bij elkaar. Zo kan je voldaan aan je lunch of borrel beginnen. Vul je tassen met allerlei lokaal lekkers en laat je verwonderen door de natuur. 

 

Op de grens van zoet en zilt

Nationaal Park Lauwersmeer - Op de grens tussen Groningen en Friesland vind je het Nationaal Park Lauwersmeer. Een gebied vol pracht en praal, kleur en geur. Tussen het wandelen door, kun je hier perfect picknicken. Vergeet tijdens het picknicken niet om om je heen te kijken. Terwijl je geniet van al het lekkers op je kleedje, kan je maar zo een bijzondere vlieger spotten. 

Ontdek meer

Op de zeedijk

De Dijktempel - Picknicken terwijl je uitkijkt over de Waddenzee. Dat wil toch iedereen? In Friesland vind je de Dijktempel. Wandelend over de Friese dijken valt deze Dijktempel op de zeedijk direct op. De ideale plek om je kleedje neer te leggen en te genieten van je lunch terwijl de wind door je haren raast. 

Tip voor na de picknick: Vanaf de Dijktempel start de prachtige Dobbewandeling. De route vertelt het verhaal van de 'paarden van Marrum'.

Ontdek meer

Tussen de vogels

Natuurgebied Vatrop - In de provincie Noord-Holland vind je het voormalig eiland Wieringen. Een leuke plek om te gaan picknicken is het natuurgebied Vatrop. Stal al je lekkers uit vlakbij de vogelkijkplek Kleiput. Je kan hier zelfs kiezen waar je naar wil kijken. Of je nou liever kijkt naar de binnendijkse plas of naar het wad. En niet alleen het uitzicht kan je hier bewonderen. Grote kans namelijk dat je allerlei vogels ziet rondfladeren. 

Meer informatie

Op Nederlandse hoogte

Hoge Berg - Picknicken op hoogte, het kan in het Waddengebied. Op Nederlandse hoogte welliswaar, want je hoeft je bergschoenen er niet voor aan te trekken. De Hoge Berg is namelijk het hoogste deel van Texel. De vijftien meter hoogte is misschien niet zo indrukwekkend, de omgeving is dat wel. Stal je picknick uit in tussen de bomen in 't Bossie en geniet van een schilderachtig uitzicht, tot aan de Waddenzee toe.

Ontdek meer

Onder de vuurtoren

Vuurtoren Ameland - Bakens van licht die de weg wijzen in de nacht. Bij een tripje aan de Waddeneilanden mag een bezoek aan de vuurtoren niet ontbreken. Onder de vuurtoren van Ameland, met de gezellige rood-witte strepen staan allemaal picknickbanken onder de bomen. De perfecte plek voor een meegebrachte lunch of borrel. Ideaal, want na de picknick heb je genoeg brandstof om de 230 treden te trotseren. Je work-out wordt rijkelijk beloond met een uitzicht over het eiland.

Ontdek meer

In de duinen

Baken van Kobbeduinen - Op Schiermonnikoog kun je bij het Baken van Kobbeduinen heerlijk picknicken in de duinen. Geniet van lokale producten van het eiland terwijl je de buitenlucht inademt en uitkijkt over de Kwelder. Harde wind en geen zin in zand tussen je kiezen? Geen probleem, je kunt hier prima uit de wind zitten. Waarschijnlijk zit je hier zo lekker dat je blijft tot de zon onder gaat in de zee. De perfecte afsluiter van de dag. 

Ontdek meer

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.