Mooie picknickplekken in het Waddengebied

Categorieën

Geniet van een heerlijke dag buiten. In het Waddengebied heb je vele fiets- en wandelroutes die je perfect met een picknick kunt combineren. Neem je eigen lunch mee of laat je verrassen door streekproducten. Geniet van het lekkers, het weer, de omgeving, maar vooral mét elkaar! 

 

Nationaal Park Lauwersmeer

In Nationaal Park Lauwersmeer kijk je je ogen uit! Het is dé plek voor een vogelliefhebber. Staatsbosbeheer heeft op een aantal plekken een vogelkijkhut neergezet. Op deze manier kun je de aanwezige vogels bekijken, zonder ze te storen. In totaal heeft Staatsbosbeheer elf wandelingen in dit prachtige gebied uitgezet. Tussen het wandelen kun je hier perfect picknicken. Geniet van het uitzicht, maar ook vooral van het geluid van de vogels!

Meer lezen over Nationaal Park Lauwersmeer

De Dijktempel

In Friesland vind je de Dijktempel. Wandelend over de Friese dijken valt de Dijktempel op de zeedijk direct op. Vanaf hier kun je genieten van het uitzicht over het Wad. Neem je lunch mee en geniet tegelijkertijd van deze tempel, de geuren en de geluiden.

Tip: Vanaf de Dijktempel start de prachtige Dobbewandeling. De route vertelt het verhaal van de 'paarden van Marrum'.

Combineren met de Dobbewandeling

Natuurgebied Vatrop

In de provincie Noord-Holland vind je het voormalig eiland Wieringen. Op Wieringen ligt het natuurgebied Vatrop. Vanaf Vogelkijkplek kleiput Vatrop geniet je van de verschillende uitzichten. Kies een mooie plek en richt je zicht op de binnendijkse plas of op het wad. Tijdens de picknick zie je waarschijnlijk een grote diversiteit aan vogels.

Meer informatie

Hoge Berg

De Hoge Berg is het hoogste deel van Texel. De vijftien meter hoogte is misschien niet zo indrukwekkend, de omgeving is dat wel. De schapen hebben een flinke stempel gedrukt op het landschap, maar ook de bomen trekken in dit gebied de aandacht: 't Bossie. 't Bossie is een kleine bos met eikenbomen en staat op een heuveltje, op de zuidoostelijke helling van de Hoge Berg. Ooit was hier het Doolhof, zoals het bos nog steeds wel wordt genoemd. Nu is het ideaal voor een picknick met een schilderachtig uitzicht, tot aan de Waddenzee toe.

Combineren met wandelroute: Den Hoorn

Vuurtoren op Ameland

De vuurtoren van Ameland, officieus de Bornrif genoemd, werd in 1881 gebouwd in opdracht van Koning Willem III. De vuurtoren is gelegen in het bos Hollum. Na een klim van 230 treden wordt je beloond met een fantastisch uitzicht over het eiland. Onderweg naar boven tref je verschillende exposities. Een ervaring om mee te maken. Neem je lunch mee en geniet onder aan de vuurtoren van dit mooie picknickplekje! 

Meer lezen over de vuurtoren van Ameland

Baken van Kobbeduinen

Op Schiermonnikoog kun je heerlijk picknicken in de duinen bij het Baken van Kobbeduinen. Geniet van de buitenlucht en het uitzicht over de Kwelder. Hopelijk schijnt het zonnetje, want je kunt hier prima uit de wind zitten. Geschikt om even lekker uit te waaien.

Combineren met fietsroute: Rondje Schier

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.