Activiteiten in de zomer

Categorieën

De zomer is begonnen, dus tijd om erop uit te trekken! Geniet van het strand, de zon én de heerlijke warme avonden. Maar ontdek het gebied ook per kano, sup of met de waddenscooter én geniet van de prachtige uitzichten. Bekijk hier enkele leuke activiteiten die deze zomer op jouw bucketlist moeten staan!

Kanoën en suppen in Den Helder

Huur een kano of een sup én ontdek Den Helder. Vanaf De Helderse Vallei kun je kiezen uit maar liefst vier routes. De natuurroute stuurt je langs een duin- en bosgebied, waarbij de Pannenkoekenvallei ook op de route ligt. Tip! De dorpsroute brengt je langs de bollenvelden in Julianadorp. Ook bij De Boerenlandroute geniet je van het polderlandschap. Tot slot kun je ook nog een stukje historie beleven met de Stad- en Stellingroute. Kano of sup langs de bijzondere forten: Fort Dirks Admiraal, Fort Erfprins en Fort Westoever. Geniet én houd je evenwicht!

Meer informatie

Zelfpluktuin Groenhof

Dol op fruit? Wist je dat je bij Zelfpluktuin Groenhof op Terschelling in de zomermaanden onbespoten fruit, groenten en bloemen kunt plukken? Wandel zelf met een mandje door de tuin, bekijk wat inmiddels plukrijp is én weeg vervolgens binnen af wat je zojuist geplukt hebt. Hoe leuk is dat?! Tip: écht zomers fruit zijn onder andere aardbeien, kersen, blauwe bessen, pruimen, kruisbessen, mirabellen, rode aalbessen, witte aalbessen en cassisbessen. Dat wordt een leuk dagje mét veel smullen!

Meer informatie

Fierljeppolder- en museum

Altijd al een fierlepsprong willen maken? Dan is dit misschien een leuk uitje, voordat je de sprong gaat wagen! Bezoek het Fierlepmuseum én leer alles over het ontstaan, de ontwikkeling en de mogelijke toekomst van het fierljeppen. En als afsluiter is het dan natuurlijk wel zo leuk om zelf een sprong in de Fierleppolder te maken. Vervolgens kun je ook heerlijk proosten op het terras, terwijl je kijkt naar andere sprongen én zelf geniet van het zonnetje op je gezicht. Waag jij de sprong in het diepen..

Meer informatie

Wadlopen met Jaap

Ontdek het Friese Wad met wadloopgids Jaap. En hoe mooi is dat in de zomer? Geniet van de zonsopkomst óf juist van de zonsondergang. Voor iedereen kan Jaap er een mooie tocht van maken, van beginner, tot aan gevorderd, maar ook zelfs met kinderen. Een aanrader voor in de zomervakantie! Ervaar slik, zandplaten, prielen en geulen. Dat wordt één groot avontuur!

Meer informatie

Touren met de Waddenscooters

Heerlijk uitwaaien met het hele gezin? Hoe leuk zijn dan deze tweepersoons e-choppers?! Ontdek de Groninger Waddenkust van Oudeschip naar Noordpolderzijl, rij over en langs de dijk én geniet van de mooiste plekjes langs de kust. Stop ondertussen voor een heerlijk terrasje, tip: Café 't Zielhoes óf neem je eigen picknick mee. Geniet samen van deze heerlijke dag uit.

Meer informatie

Meer ontdekken in de zomer? - Lees hier meer zomerblogs

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.