Oesters openen

Het openmaken van een oester (tijd afhankelijk van jouw doorzettingsvermogen en de kracht van de spier van de oester)

 

Oesters

Hoe maak je een oester open? NB: Dit is geen garantie dat het lukt! 

1. Gebruik een speciale oesterhandschoen of een keukendoek. 

2. Leg de schelp met de platte kant naar boven in je hand. 

3. Zoek bij het smalle stuk van de schelp naar de opening. 

4. Steek het oestermes tenminste half in de schelp. 

5. Draai het mes totdat de schelp opent. 

6. Snijd en wrik langs de bovenkant van de schelp, zodat de oester helemaal los komt van de bovenkant. 

7. Snijd de oester los en verwijder eventueel gruis. 

Stap 1

Leg de schelp met de platte kant naar boven in je hand. 

Stap 2

Zoek bij het smalle stuk van de schelp naar de opening. 

Stap 3

Steek het oestermes tenminste half in de schelp. 

Stap 4

Draai het mes totdat de schelp opent. 

Stap 5

Snijd en wrik langs de bovenkant van de schelp, zodat de oester helemaal los komt van de bovenkant. 

Stap 6

Snijd de oester los en verwijder eventueel gruis. 

OESTERS ZIJN O.A. IS VERKRIJGBAAR BIJ:

Recepten van Wilbert

Wilbert Kookt Wad