Wilde wadoesters van 't Ailand

Ingrediënten voor 4 stuks: 

  • 4 wilde wadoesters 

Met zeewierboter 

  • Handje gesneden zeewier*
  • 100 g ongezouten roomboter

Met koriander en munt 

  • 8 verse korianderblaadjes
  • 8 verse muntblaadjes
  • 4 el olijfolie

Met belegen boerenkaas 

  • 4 el geraspte belegen boerenkaas

Keukenspullen: 

  • Oestermes
  • Theedoek

* Zoals zeesla, dulse, knoopwier of apenhaar. Deze kun je rapen op het wad. In principe kun je van alle eet- bare soorten zeewier boter maken, alleen zee-eik is niet geschikt.


Bereidingstijd: 

  • +/- 20 min. (afhankelijk van hoe snel je oesters open kunt steken)

Bereiding:

Met zeewierboter
1. Maak de oesters open (zie p. 54). Verwarm de oven tot 160 °C. Was het zeewier, dep droog en snijd fijn. Meng het zeewier door de boter.

2. Zet de oesters 5 minuten onder de grill. Verdeel de zeewierboter over de warme wadoesters. Serveer direct.

Met koriander en munt
1. Maak de oesters open (zie p. 54). Snijd de koriander en munt fijn. Verdeel over de oesters. Verhit de olie in een steelpan, totdat het begint te knetteren. Giet de hete olie over de oesters en kruiden. Serveer direct.

Door de hete olie op deze manier over de oester heen te gieten, stolt het eiwit lichtelijk en wordt de oester een beetje warm aan de buitenkant. Vanbinnen blijft de oester rauw. De combinatie met de fijngesneden kruiden is een gouden vondst. Echt een pareltje, dit recept!

Met belegen boerenkaas
1. Maak de oesters open (zie p. 54). Verwarm de oven tot 160 °C. Verdeel de kaas over de wadoesters. Zet 5 minuten onder de grill. Serveer direct.

Dit gerecht is verkrijgbaar bij:

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.