Ontdek de Smaak van Laura!

Stil zitten is geen optie voor de 32-jarige Laura de Grave. Zo schrijft ze als culinair journalist onder andere voor Allerhande en Bol.com én presenteert ze het programma Lekker Lokaal voor televisiezender 24Kitchen en het Algemeen Dagblad. Zelf heeft ze inmiddels ook meerdere kookboeken op haar naam staan, waaronder het onlangs uitgebrachte 'Nederland kookboek' én het 'Amsterdam kookboek'. In haar nieuwste boek rijdt ze op een elektrische motor door heel Nederland, op zoek naar lokale producten en gerechten. Een aantal van deze verhalen én recepten zijn exclusief te lezen op deze pagina.

Ontdek de Smaak van de Wadden van Laura!

Van kokkels tot wadoesters - Ontdek iedere maand de verhalen en recepten van Laura de Grave

© Hans de Kort

Kokkels vissen

Nu te lezen! 

© Hans de Kort

Hollandse garnalen

Nu te lezen! 

© Hans de Kort

Wilde wadoesters

Nu te lezen! 

Nederland Kookboek

Nederland de underdog op culinair gebied? Echt niet! Van Limburgse vlaai, Zeeuwse mosselen en Groningse eierbal tot zeewier, koolzaadolie en wilde wadoesters. Nederland heeft prachtige regionale streekgerechten en producten, waar een bijzonder verhaal achter zit.

In dit boek springt culinair journalist Laura de Grave op een elektrische motor en neemt ze je mee op reis door Nederland. Ze rijdt langs de leukste vissers, boeren en producenten en neemt een letterlijk kijkje in de keuken van chefs en bakkers. Ontdek samen met Laura de geheimen van de regionale keuken en maak de recepten thuis!

Over de makers:

Laura de Grave (1987) is culinair journalist en kookboekenauteur. Ze studeerde Nederlandse taal en cultuur en Journalistiek en Nieuwe Media en schrijft voor diverse tijdschriften en media waaronder Allerhande en bol.com.

Hans de Kort (1963) is zelfstandig fotograaf. In 2018 won hij de Zilveren Camera in de categorie Kunst, Cultuur en Entertainment (serie).

Tekst: Foodwriter.nl 

Nu bestellen

Wilbert kookt Wad

Wilbert kookt weleens wat. Maar wat kook je met spullen van het Wad? Hij gaat in deze serie bij een boer, visser en wildplukker langs en laat je zien wat je met Wad-spullen kunt bereiden. Lees de recepten na op deze pagina! 

Hermus proeft de Wadden

Jacques Hermus gaat op pad in het waddengebied en neemt een kijkje in de keuken van producenten van streekproducten. Bekijk de serie hier!