Niet voor Wadjes

De Waddeneilanden zijn het hele jaar door the place to be. Niet alleen in de zomer dus, juist ook in de koudere maanden van de herfst, winter en lente. Tijdens deze seizoenen komt er een winterse gloed over het land, zijn de elementen intenser en de nachten gevuld met talloze sterren. Ben jij klaar voor deze ervaring?
 

Speciaal voor deze maanden hebben we een top 9 activiteiten samengesteld, zodat jij de Waddeneilanden optimaal kunt ervaren.

Eilandverhalen

Verken de Waddeneilanden door verhalen van echte eilanders. Negen eilandbewoners staan klaar om je mee te nemen op een ontdekkingsreis op hun eiland. Ze kennen hun eilanden als geen ander en delen hun passie voor de natuur graag. Laat je verwonderen en meenemen naar verborgen plekken waar de ze graag komen. 

 

Ontdek hier de eilandverhalen

1. Wellness 2.0

Door weer en wind. Laat de elementen op je inwerken en geef je eraan over. Een Wellnessdag 2.0, puurder dan dit ga je het niet treffen. Waai je kop leeg en ontvang een gratis peeling, want na een dag buiten zijn op de Wadden voelt je gezicht gegarandeerd iets strakker. Ga je er helemaal voor? Neem dan ook een duik in de zee. Het is goed voor je immuunsysteem, stimuleert de vetverbranding en je wordt er blij van. Wat wil een mens nog meer! Maar pas op, blijf niet te lang in het water. Dat kan weer tot andere en iets gevaarlijkere uitdagingen zorgen.

Ontdek een Wellnessdag 2.0

2. Outdooractiviteiten: niet voor wadjes!

Wil je graag iets meer actie? Huur een mountainbike of fatbike en ontdek de eilanden in een hogere versnelling. Nog meer snelheid? De stranden van de Waddeneilanden zijn uitermate geschikt voor strandzeilen. Op ieder eiland kun je lessen volgen en ervaren hoe je met hoge snelheid en de wind in je gezicht over de stranden kunt razen.

Durf jij het aan?

3. Wad lekker! Ervaar de smaak van de Wadden

De veelzijdige smaken van de Waddeneilanden zijn het ontdekken waard. Ieder eiland heeft zijn eigen bierbrouwerij met bieren die perfect bij de koude maanden passen. Pluk van tevoren oesters of raap mosselen op het Wad. Juist in deze tijd zijn die heerlijk! En ze passen goed bij de borrel. En vergeet dan ook geen bezoekje te brengen aan één van de kaasboerderijen of een excursie te boeken. De eilanders nemen je graag mee en vertellen je alles over de gastronomie van het Wad.

Ontdek de smaak

Door weer en wind: ervaar de puurheid, vergezichten en winterse schoonheid die de Waddeneilanden bieden.

4. Onvergetelijk uitzicht

Eigenlijk best handig die kortere dagen, daardoor hoef je er niet zo vroeg uit en hoef je niet lang op te blijven voor de zonsop- en ondergang. Het bekijken hiervan is dan ook een must do op jouw activiteitenlijst. Ontdek de mooiste plekjes en ervaar de magie! Neem je wel je camera mee?  

Ontdek de mooiste plekken

5. Strandjutten geblazen

Letterlijk en figuurlijk. Op dagen dat de wind over de eilanden waait, spoelt er ook meer aan op de stranden waardoor je meer kunt jutten. Help mee om plastic en ander afval op te ruimen. Wie weet heb je geluk en jut je iets bijzonders zoals flessenpost uit Engeland of misschien wel barnsteen! Vergeet ook niet de juttersmusea te bezoeken om de schatten van het Wad te ontdekken. Je kijkt je ogen uit!

Ga je mee strandjutten?

6. Expeditie op het Wad

Alleen voor echte avonturiers. Jong en oud. Ga op expeditie en laat je helemaal verwaaien en ontdek het Wad en de eilanden. Ga op pad met een gids door de kwelders, loop over de bodem van de Waddenzee of dwaal met een boswachter door de prachtige natuurgebieden die de eilanden rijk zijn…

Ga je mee op expeditie?

Ontdek de mooiste fietsroutes - (swipe naar links)

7. Gespot: wintervogels

Nergens ter wereld vind je zoveel leven per vierkante meter bij op de Waddenzee. Miljoenen wadvogels strijken ieder jaar weer neer om aan te sterken om verder te vliegen naar het zuiden. Of ze blijven op de eilanden overwinteren. Voor vogelaars zijn de Waddeneilanden de place-to-be in de winter.

Spot jij alle vogels?

8. Kleine Wadavonturiers

Dikke jas aan en gaan. Ook met kinderen valt er in de wintermaanden genoeg te beleven op de eilanden. Breng een bezoekje aan één van de musea, ga paddenstoelen zoeken in het bos of bezoek één van de buitenspeeltuinen. Op het eiland heb je niet veel nodig om je te vermaken!

De Wadden verkennen met kids

9. De darkside van de eilanden

Welcome to the darkside. Je ervaart donkerte nergens zo mooi als op de eilanden. Kom het ervaren! Slaap onder de sterren, wandel ‘s nachts in een dark sky park en ontdek de verhalen van de duisternis. Tijdens de wintermaanden zijn er wekelijks excursies waarmee je de Wadden in het donker leert kennen.

Ontdek de donkerte op de Wadden

Ontdek de leukste wandeltochten, interessante eilanders en de beste plekjes om het Noorderlicht te zien. Beleef het ultieme eilandgevoel juist in de koudere maanden. Wees gewaarschuwd, niet voor wadjes!  

Niet voor Wadjes - (klik op de video om af te spelen)

Ontdek ook alle

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.