Ode aan een Hollands landschap

Ontstaan door de dynamiek van de Wadden, gevormd door mensen. Het Noord-Hollandse landschap langs de Waddenzee is meer dan een doorreislandschap; het is een gebied om de tijd voor te nemen. Hier voel je de eeuwenlange aanwezigheid van de bewoners in het landschap: polders, stolpboerderijen, prachtige uitkijkpunten. Een land van mensen, met alle ruimte voor de natuur. Een landschap dat je inspireert om stil te staan – bij de relatie tussen mens en natuur. Zoals ook kunstenaar R.W. van de Windt dat deed, toen hij vlak onder Den Helder een eigen wereld creëerde: de Nollen. Ontdek daar zijn beelden, gemaakt om te verdiepen, midden in de oude binnenduinen.

Dit wil je lezen - De mooiste Noord-Hollandse verhalen rondom Ode aan het Landschap

  • Duin als kunstwerk en wereld

    Voor R.W. van de Wint was leven kunst en kunst leven. Als schilder, beeldhouwer, bouwer, tekenaar en tuinman maakte hij van een oude binnenduin een eigen wereld: De Nollen.

    Duin als kunstwerk en wereld
  • De stolpboerderijen en het landschap

    Als je vierkante boerderijen ziet met een piramidevormig dak, weet je dat je in Noord-Holland bent. Maar wist je dat die stolpboerderijen onderling je ook nog veel vertellen over het landschap?

    De stolpboerderijen en het landschap

Dit wil je beleven - De leukste ervaringen in Noord-Holland

Meer weten? - Ontdek Ode aan het Landschap ook in de andere kustprovincies

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.