Beleef de Wadden vanuit je huiskamer

Categorieën

De Wadden beleven kan op ontzettend veel manieren. Oók gewoon vanuit huis! We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat jij ook thuis kunt genieten van al het moois dat de Wadden te bieden hebben. Bekijk bijvoorbeeld één van de adembenemende documentaires, bewonder de zeehonden van Ecomare live via de webcam of knutsel samen met je kinderen een Waddendiertje. Beleef de Wadden gewoon vanuit je luie stoel met deze thuisblijftips!

Documentaires - die je meenemen naar het Wad

Lezen - over de Wadden

Een ontdekkingsreis langs de Waddenzee

De Bosatlas van de Wadden bevat de vertrouwde kaarten én allerlei achtergrondinformatie over het Waddengebied. Van het ontstaan van de Wadden, de dieren en natuurherstel tot toerisme en internationale samenwerking: je vindt het allemaal in 'de Bosatlas van de Wadden'.

Bestel het boek hier!
Afbeelding van de omslag van het boek De Bosatlas van de Wadden

De geschiedenis van de Waddeneilanden

Hoe was het op de eilanden voordat het toerisme op gang kwam? Dick Hoekstra schetst in 'Glans van het Wad' de geschiedenis van de Waddeneilanden én hun bewoners. Ondersteund door honderden prachtige foto's neemt hij je op mee een reis langs de eilanden door de eeuwen heen.

Bestel het boek hier!
Afbeelding van de omslag van het boek Glans op het Wad

Aanrader voor natuurliefhebbers

De Rottumerplaat is een eiland dat verboden toegang is voor velen. Met uitzondering van enkele vogelwachters van Staatsbosbeheer. Barwold Ebbinge was één van deze vogelwachters. Hij beschrijft in 'Rottumerplaat: verboden eiland' op levendige wijze zijn bezoeken aan het verboden eiland.

Bestel het boek hier!
Afbeelding van de omslag van het boek Rottumerplaat een verboden eiland

Film en televisie - met als locatie de Waddeneilanden

Inspiratie - voor je volgende trip naar de Wadden

De mooiste natuurroutes

Doe alvast inspiratie op voor je volgende trip naar het Waddengebied met de 'Crossbill Guide Wadden'. In de gids vind je allerlei mooie routes langs bijzondere natuurgebieden én tips hoe je bijzondere planten en dieren kunt spotten in het Waddengebied. 

Bestel het boek hier!
Afbeelding van de omslag van natuurgids Crossbill Guide Wadden

De Waddenagenda

Deze weekagenda staat bomvol met prachtige foto's en schilderijen van het Waddengebied. Op die manier kun je én structuur aanbrengen in je week én genieten van al het moois wat de Wadden te bieden heeft. Win-win! En wie weet kun je er straks ook je volgende trip naar het Waddengebied in noteren.

Bestel de agenda hier!
Voorkant van de Waddenagenda

Alles over Wadvogels

Met de 'Wadvogels' app van Vogelbescherming Nederland kom je alles te weten over de verschillende vogels in het waddengebied. De app bevat een gids met 180 van de meest voorkomende vogels in het Waddengebied. En je kunt alvast inspiratie opdoen voor de leukste vogelgebieden in het Waddengebied. 

Lees meer over de app!
Een iPhone met de app Wadvogels van vogelbescherming Nederland geopend

Beleef de Wadden thuis - met de hele familie

Bekijk de Wadden live - vanuit je huiskamer

 • Zeehondencentrum Pieterburen

  Je kunt vanuit huis de zeehonden in het Golfbad van Zeehondencentrum Pieterburen bekijken! De zeehonden die in de bad zwemmen worden binnenkort vrijgelaten. Via de webcam kun je ze 24 uur per dag volgen.

  Zeehondencentrum Pieterburen Drie zeehonden in het water aan de rand van een bassin kijken omhoog, op de rand van het bassin zie je twee paar benen staan met kaplaarzen aan
 • Ecomare

  In Ecomare kun je de groep volwassen gewone zeehonden zien via de webcam. Zolang het licht is!

  Ecomare Zeehond zwemt achter glas, twee kinderen bekijken de zeehond. Een van de kinderen heeft de hand uitgestoken naar de zeehond.
 • Ameland

  Via de webcam kun je zowel live meekijken in de haven van Ameland als op het strand.

  Ameland
 • Vlieland

  Kijk uit over de Waddenzee en de haven van Vlieland met deze webcam.

  Vlieland
 • Terschelling

  Neem een kijkje op het eiland Terschelling. Er hangen webcams op verschillende plekken, zodat je zowel van het strand als de zee kunt genieten.

  Terschelling

Nog meer lezen? - Bekijk dan ook deze verhalen over de Wadden

 • 3 x 3 gangen Wadden menu

  De Wadden smaken ongewoon lekker. Proef de zilte zeevruchten, geniet van verrassende smaken en ontdek hoe lekker natuurlijke producten kunnen zijn. Met deze recepten zet je zelf heel makkelijk een bijzonder driegangenmenu op tafel.

  3 x 3 gangen Wadden menu
 • Sprookjes en sagen van Terschelling

  Tientallen jaren, soms wel eeuwenlang, werden ze van generatie op generatie doorverteld: volksverhalen. De Waddeneilanden én het kustgebied zitten boordevol met deze bekende (en onbekende) verhalen. Zo ook op het eiland Terschelling.

  Sprookjes en sagen van Terschelling

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.