De mooiste verhalen over Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

Wat zoek je?

Categorieën

17 resultaten

Nachtbrakers van de zee

Nachtbrakers van de zee

Wanneer ik op een school de vraag ‘wie kent er een paar echte nachtdieren’ stel, gaan vrijwel direct alle vingers van de kinderen de lucht in. Wanneer ik de vraag opnieuw stel, maar dan gericht op voor zeedieren gaan er veel minder de lucht in.

Nachtfotografie met Marcel van Kammen

Nachtfotografie met Marcel van Kammen

De kortste dagen van het jaar liggen achter ons en de dagen worden steeds langer. Juist nu kun je nog volop genieten van de donkerte van de Wadden. Een geschikt moment voor nachtfotografie.

In gesprek met Daan Roosegaarde

In gesprek met Daan Roosegaarde Seeing Stars by Studio Roosegaarde

Visit Wadden had de eer om met Daan Roosegaarde in gesprek te gaan over zijn nieuwste project Seeing Stars! We vroegen hem hoe hij op het idee is gekomen, wat hem geïnspireerd heeft én wat hij met het terugbrengen van de sterren hoopt te bereiken.

Tuinieren met de maan en planeten

Tuinieren met de maan en planeten

In het oude wierdenland bij Uithuizemermeeden ligt de Eemstuin, waar Liz Wijma en Jouke Anema groenten en kruiden telen met de maan en de planeten. De tuin was al biologisch-dynamisch toen zij hem overnamen. En dat hebben ze zo gehouden.

Come to the dark site

Come to the dark site

Echte donkerte wordt steeds schaarser. Gelukkig kan je in Dark Sky Park Lauwersmeer de duisternis niet alleen intens, maar ook nog eens op veel verschillende manieren beleven.

Het Licht van Zeerijp

Het Licht van Zeerijp

Misschien heb je het zelf al gezien en vroeg je je af wat het was. Het Riepster licht, oftewel het Licht van Zeerijp. Soms brandt het fel, soms moet je twee keer kijken om het te ontwaren.

De donkerste nacht voor Paesens-Moddergat

De donkerste nacht voor Paesens-Moddergat

Het was een duistere nacht die ze in Paesens en Moddergat nooit meer zijn vergeten. In een heftige storm kwamen de meeste mannen uit de twee vissersdorpen om het leven.

Op pad door dag en nacht

Op pad door dag en nacht

Op Wieringen staan de sterren niet alleen helder aan de hemel, ze liggen er ook aan je voeten.

Een beetje dichter bij de sterren

Een beetje dichter bij de sterren

Beklim de uitkijktoren bij De Helderse Vallei in de avonduren en ervaar wat donkerte, maar ook wat licht doet met de nacht.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.