De mooiste verhalen over Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

21 resultaten

it Dreamlân

Langs de Friese Waddenkust vind je veel onontdekte plekjes. Plekjes waar je ultiem kunt genieten van de rust én vooral prachtige natuur. Middenin deze natuur, in het kleine dorpje Kollumerpomp, vind je de sfeervolle natuurcamping it Dreamlân.

Tips van de boswachter

Meren, bossen, heidevelden, je bent van harte welkom langs de Friese waddenkust. Maar op sommige plekken kan het best druk zijn. Daarom hebben we een lijstje met tips voor je gemaakt van minder bekende gebieden.

Geloof in recht

Dominee Josef Cohen is zijn hele leven pacifist geweest. Vanaf de spreekstoel sprak hij zich uit tegen de Duitse bezetting en het nazisme. Dit is hem uiteindelijk noodlottig geworden.

Schijnvliegveld Marrum

De luchtoorlog boven het waddengebied heeft veel levens gekost. Zelfs oefenen was niet zonder gevaar. Ontdek de indrukwekkende verhalen in het Kweldercentrum en bij de bewaard gebleven observatiebunker van schijnvliegveld Marrum.

Theetuinenland

Noordwest Friesland is het land van de theetuinen. Bij veel boerderijen vind je een  terras in het groen waar je kunt genieten van zelfgemaakte zoete en hartige hapjes uit de streek.