De mooiste verhalen over Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

9 resultaten

De Dag van het Wad vond plaats op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni 2019. In het hele Nederlandse Waddengebied, zowel op de eilanden als het vaste land, was er een grote verscheidenheid aan activiteiten te beleven.

In Holwerd werkt iedereen samen aan het herstel van de verbinding tussen de Waddenzee en het dorp. Als het aan de werkgroep Holwerd aan Zee ligt, is het in 2023 mogelijk om varend via de kwelder en een schutsluis in de zeedijk uit te komen.

Flora en Fauna_Knobbelzwaan

Ben je in Makkum, dan zijn de Afsluitdijk en Waddenzee UNESCO Werelderfgoed nooit ver weg. Maar dichtbij is ook een wereld te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de Makkumersúdwaard (onder begeleiding) en de Koaiwaard.

Als er ergens aan de Friese kust de invloed van menselijk ingrijpen te zien is, dan is het bij Dokkumer Nieuwe Zijlen. Verwonder je over de imposante zeesluizen uit 1729 van waterbouwkundige Willem Loré.

Lopen over misschien wel de oudste dijk van Nederland, dat kan via de Pingjumer Gouden Halsband. En met beroemdheden als Menno Simons en volksheld Greate Pier is er onderweg van alles te beleven.

Na 85 jaar trouwe dienst wordt de Afsluitdijk vernieuwd. Er is zoveel over te vertellen, dat er bij Kornwerderzand een speciaal bezoekerscentrum is ingericht: Afsluitdijk Wadden Center. Kom je langs?

De Peazemerlannen is een buitendijkse parel bij Paesens en Moddergat. Hier vind je alles wat een kweldergebied te bieden heeft. Van groene zomerpolder, bloeiende kwelder tot de zandplaten van het Wad. Een tophotel voor vogels.

Waddenkust

Tussen Zwarte Haan en de pier van Holwerd ligt een van Europa`s grootste kwelders met dobben, zomerpolders en zilte graslanden. Verken vanuit Kweldercentrum Noarderleech dit Eldorado voor zoutminnende flora en fauna prima.