De mooiste verhalen over Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

Wat zoek je?

Categorieën

224 resultaten

Slijten op het wad

Slijten op het wad

“Dwalen kan een doel zijn, Maar ook zonder dat, Kan pierewaaien waarde hebben, Ook al heb je er niets aan gehad”

Vierdubbeldoelschaap

Vierdubbeldoelschaap

De Texelaar wordt gehouden voor vier doelen: wol, vlees, melk en het landschap. De trots van Texel begraast de dijken, polder en natuurgebieden én de tuunwallen. Het schapenras is daarmee onmisbaar voor het landschapsonderhoud.

Bijzondere wadloop ervaringen

Bijzondere wadloop ervaringen

Bij eb valt een deel van de bodem van de Waddenzee droog. De vogels eten hun buik vol en de zeehonden zoeken de zandplaten op om te zonnen. Hét moment om een wandeling over de zeebodem te maken.

Column Joël Stoppels

Column Joël Stoppels

"Is herdenken nog steeds noodzakelijk?" In een extra lange column deelt oorlogsexpert Joël Stoppels zijn kijk op deze belangrijke vraag. Met zijn eigen Battlefield Tours organiseert Joël vele rondleidingen langs het militaire erfgoed van het Waddengebied.

Terug van weggeweest

Terug van weggeweest

Het is zaterdagochtend. De koffie loopt en een dik plak Groninger koek ligt al klaar naast een nu nog lege mok met de tekst ‘Oost, West, Wad best’ erop. Ik ben vroeg opgestaan om een speciale Wadexpeditie voor vogelaars voor te bereiden.

Eilandhoppen

Eilandhoppen

Er zijn verschillende manieren om de Waddenzee over te steken. Je kunt de snelste optie pakken door de veerdienst te nemen óf je kunt eilandhoppen aan boord van een historische zeilklipper.

Reis van de aardappel

Reis van de aardappel

De aardappel: een product dat veel mensen niet snel zullen associëren met het waddengebied. In de Reis van de Aardappel maken we kennis met de boer die zijn leven heeft gewijd aan dit belangrijke product én lichten we de verschillende fases uit.

Vrucht en voedsel van Amelander eilanden

Vrucht en voedsel van Amelander eilanden

Ameland bestond in de 17de eeuw eigenlijk uit drie kleine eilanden. Duincomplexen met bijbehorende ‘mieden’ (hooilanden) en een enkele akker. Een westelijk duincomplex bestond rond de dorpen Hollum en Ballum. In het midden een duingebied bij Buren en Nes

Schapeneiland Texel

Schapeneiland Texel

De lente is aangebroken. We gaan weer naar buiten. Datzelfde geldt voor een groot aantal nieuwe bewoners van het Waddengebied: lammetjes! De bèèèste plek om deze schattige beestjes te bewonderen? Texel natuurlijk.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.