De mooiste verhalen over Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

27 resultaten

Vuurtorens van de Wadden: Harlingen

Het zijn iconische bouwwerken van de Waddeneilanden: vuurtorens! Maar langs de Waddenkust vind je er ook een aantal. Daar schijnen wij ons lichtje de komende tijd op. Onder andere in Harlingen!

Vuurtorens van de Wadden: Harlingen

Vismigratie in het Waddengebied

Elk jaar trekken verschillende soorten vissen naar een ander gebied om te paaien. Deze vissen worden ook wel trekvissen genoemd. Maar wat is het belang van trekvissen?

Vismigratie in het Waddengebied

De kwelders van Holwerd

Boswachter Henk-Jan van der Veen is sinds 2015 boswachter publiek in Zuidwest Friesland. Vandaag neemt hij ons mee naar Holwerd. Volgens Henk-Jan een nog onbekend stukje Nederland. Waarom? Lees zijn uitgebreide verhaal!

De kwelders van Holwerd

Een rijk verleden

Muren, klompen, melkbussen. Naïef schilder Ruurd Wiersma maakte op alles in zijn omgeving schilderijen die een prachtig inkijkje geven in het boerenleven op de Friese klei boven Dokkum.

Een rijk verleden

Piepers en pelgrims

Het Bildt is relatief nieuw land. De inpoldering nam vanaf de start in 1505 zo’n twee en halve eeuw in beslag. Het leverde prima landbouwgrond op. Bijvoorbeeld voor de verbouw van bildtstar aardappelen.

Piepers en pelgrims

Land van vrijdenkers

Ruimte om je heen, geeft ruimte in je hoofd. Misschien dat de Waddenkust onder Harlingen daardoor door de eeuwen heen zo veel vrijdenkers kende, zoals Menno Simons.

Land van vrijdenkers

Op roadtrip in Noordwest Friesland

Voor een onvergetelijke roadtrip hoef je niet ver van huis. Ik stelde mijn eigen route door Noordwest-Friesland samen en bezocht in drie dagen het mooiste wat deze regio te bieden heeft. De route voerde me langs steden, staten, terpen en kwelders.

Op roadtrip in Noordwest Friesland

it Dreamlân

Langs de Friese Waddenkust vind je veel onontdekte plekjes. Plekjes waar je ultiem kunt genieten van de rust én vooral prachtige natuur. Middenin deze natuur, in het kleine dorpje Kollumerpomp, vind je de sfeervolle natuurcamping it Dreamlân.

it Dreamlân

Tips van de boswachter

Meren, bossen, heidevelden, je bent van harte welkom langs de Friese waddenkust. Maar op sommige plekken kan het best druk zijn. Daarom hebben we een lijstje met tips voor je gemaakt van minder bekende gebieden.

Tips van de boswachter