Wadden tips om uit je winterdip te komen

Categorieën

Het nieuwe jaar is weer begonnen en tijdens deze grauwe dagen kan je wel eens last hebben van een winterdip. In het waddengebied hebben juist de wintermaanden iets bijzonders. Er komt een winterse gloed over het land en de elementen zijn intenser. En er is genoeg te beleven. Dus kom van je bank, trek je warme kleren aan en ga eropuit. Van lekker uitwaaien op de dijk tot smullen van gerechten met producten uit het waddengebied. Hier kom jij de koude maanden wel mee door.

Kom uitwaaien

Een goede manier om uit je winterdip te komen is naar buiten gaan. En hoewel je even je best moet doen om de buitenlucht te trotseren, weten wij dondersgoed dat uitwaaien ontzettend gezond is. Wáár je dit het beste kunnen doen? Wij lichten een aantal bijzondere uitwaaiplekken voor je uit. Zeven stuks langs de Waddenkust van Noord-Holland, Friesland en Groningen. Zo kun je met een frisse wind het jaar tegemoet.

Lees meer

Kook Wadden comfortfood

Ga op een winters avontuur

Juist in de wintermaanden is het goed toeven op de eilanden. Tijdens de koude maanden komt er een winterse gloed over het land. De zee is ruig en de nachten worden gevuld met talloze sterren. Speciaal voor de wintermaanden hebben we negen activiteiten samengesteld, zodat jij de Waddeneilanden optimaal kunt ervaren.

Lees meer

Ga uit eten bij een restaurant met lokale producten

Groenten uit eigen moestuin, vlees van de boer om de hoek en natuurlijk verse vis uit de Waddenzee. Nergens vind je zoveel verrassende smaken en producten als in het waddengebied. En daar maken de restaurants hier maar al te graag gebruik van. Wij zetten een aantal leuke plekjes voor je op een rij, die gebruik maken van eerlijke en lokale producten. Want wie wordt er nou niet vrolijk van lekker eten. En dan ook nog met streekproducten van het Wad. Goed voor jou en voor de wereld. 

Lees meer

Luister naar de ode's aan het Waddenlandschap

Geen zin om eropuit te gaan? Maar wel het Waddengevoel ervaren? In het kader van Ode aan het landschap ontmoeten dichters en lokale helden elkaar op een bijzondere plek in het Waddengebied. Elke ontmoeting mondde uit in een videoregistratie, een podcast en een gedicht: odes aan het Waddenlandschap. Van een smalle landtong aan de Dollard tot aan de kwelders in Holwerd aan Zee. Beleef de wadden met deze tien odes.

Lees meer

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.