De mooiste verhalen over Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

30 resultaten

De graanrepubliek: land van tegenstellingen

Het Oldambt is het land van graan en eindeloze horizonten. Van de enorme herenboerderijen met hun slingertuinen. Het is ook het land van contrasten. In het landschap en lange tijd ook in de samenleving.

De graanrepubliek: land van tegenstellingen

Bakens in het landschap

Al eeuwen tekenen kerken de horizon van het Groninger landschap. Ze staan vaak op een wierde, die bescherming bood tegen de overstromingen van de Waddenzee voordat er dijken waren.

Bakens in het landschap

Land van De Ploeg

Het Groningse waddenland is inspirerend mooi. Dit zie je terug in de vele galerieën, soms zelfs bij de kunstenaar aan huis. Bekijk dit prachtige landschap eens door de ogen van een kunstenaar.

Land van De Ploeg

Op de grens van zoet en zilt

Nationaal Park Lauwersmeer is een bijzonder landschap op de grens van zoet en zilt. Het is ook het jongste landschap langs de waddenkust. Een heerlijk gebied om overdag in rond te dwalen, maar misschien nog wel mooier bij nacht.

Op de grens van zoet en zilt

De Korenmolen Joeswert

Wie een tocht maakt langs de Groninger Waddenkust komt oog in oog te staan met ontelbaar veel bijzondere plekken. Eén van deze pareltjes is de Koren- en pelmolen Joeswert in Feerwerd: een plek waar de tijd stil lijkt te staan.

De Korenmolen Joeswert

't Ailand Lauwersoog

Je staat hier aan de rand van een uniek natuurgebied; de Waddenzee, in 2099 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Het is het grootste aaneengesloten getijdengebied van Europa. Eb en vloed wisselen elkaar hier elke 6 uur af.

't Ailand Lauwersoog

Domies Toen

Domies Toen, de tuin van de dominee, is een oude pastorietuin, de noordelijkste botanische tuin en geregistreerd museum. De tuin ligt aan de voet van de Petruskerk.

Domies Toen

Termunterzijl, dorp vol historie en visserij

Termunterzijl heeft een unieke ligging aan de Eems Dollard, en maakt onderdeel uit van Waddenzee Werelderfgoed. Een gezellig dorp met jachthaven, het strandje, de musea en plaatselijke horeca met gezellige terrassen en uitstekende visgerechten.

Termunterzijl, dorp vol historie en visserij