De mooiste verhalen over Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

Wat zoek je?

Categorieën

216 resultaten

De Wadmeester vertelt...

De Wadmeester vertelt...

De titel van deze column stond in een review die ik deze week per mail ontving van een deelnemer van onze WadExpedities. Een groot compliment na een mooie dag samen met zijn familie op het Wad.

De grote haan van Schiermonnikoog

De grote haan van Schiermonnikoog

Tientallen jaren, soms wel eeuwenlang, werden ze van generatie op generatie doorverteld: volksverhalen. De Waddeneilanden én het kustgebied zitten er vol mee. Dit keer vertellen we het verhaal van de grote haan van Schiermonnikoog.

Wadden tips om uit je winterdip te komen

Wadden tips om uit je winterdip te komen

Het nieuwe jaar is weer begonnen en tijdens deze grauwe dagen kan je wel eens last hebben van een winterdip. In het waddengebied hebben juist de wintermaanden iets bijzonders. Dus kom van je bank, trek je warme kleren aan en ga eropuit.

Lutz Jacobi

Lutz Jacobi

Jarenlang heeft ze zich sterk ingezet voor het Waddengebied: Lutz Jacobi. Eind dit jaar neemt de ‘Waddenkoningin’ afscheid van haar rol als directeur van de Waddenvereniging. Het pensioen wacht. Althans, officieel dan. Want stil zitten is geen optie.

De wraak van de meerminnen

De wraak van de meerminnen

Tientallen jaren, soms wel eeuwenlang, werden ze van generatie op generatie doorverteld: volksverhalen. De Waddeneilanden én het kustgebied zitten er vol mee. Dit keer vertellen we het verhaal van een Texelse schipper. Een schipper genaamd Jurk Jensens.

Reis van de aardappel

Reis van de aardappel

De aardappel: een product dat veel mensen niet snel zullen associëren met het waddengebied. In de Reis van de Aardappel maken we kennis met de boer die zijn leven heeft gewijd aan dit belangrijke product én lichten we de verschillende fases uit.

Herfstbieren uit het waddengebied

Herfstbieren uit het waddengebied

De natuurgebieden in het Waddengebied kleuren oranje, de Waddenzee wordt wilder en de koude wind raast om je oren. De perfecte tijd om te genieten van een een donker herfstbiertje.

Landbouw en visserij

Landbouw en visserij

De eerste bewoners van de Waddenkust kwamen van de hoger gelegen zandgronden. Anders dan je in een delta misschien zou verwachten, waren het dan ook vooral boeren. De visserij kwam eigenlijk pas op toen land en zee door dijken waren gescheiden.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.