De mooiste verhalen over Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

Wat zoek je?

Categorieën

234 resultaten

6 leuke duurzame Wadden uitjes

6 leuke duurzame Wadden uitjes

Het Waddengebied biedt eindeloze mogelijkheden voor duurzaam toerisme en avontuur. Door deze duurzame uitjes te ondernemen, draag je bij aan het behoud van dit unieke en kwetsbare gebied, zodat toekomstige generaties er ook van kunnen genieten.

De Hollewalsweg

De Hollewalsweg

Tientallen jaren, soms wel eeuwenlang, werden ze van generatie op generatie doorverteld: volksverhalen. De Waddeneilanden én het kustgebied zitten er vol mee. Dit keer vertellen we het verhaal van de Hollewalsweg op Texel.

6x op pad met kinderen

6x op pad met kinderen

In het Waddengebied is van alles te beleven met kinderen. Hier krijgen de kleine avonturiers de kans om de bewoners van het wad te ontdekken. Van stoere vissers die hun vangst binnenhalen tot grappige krabbetjes die over het zand schuifelen.

Kluut en Kanoet ontdekken eb en vloed

Kluut en Kanoet ontdekken eb en vloed

Sabine Tigchelaar en Laura Steigenga wisten het zeker: kinderen moeten de kans hebben om het wad te ontdekken. Wij spraken Sabine en Laura over het boek ’Kluut en Kanoet ontdekken eb en vloed’ en hun liefde voor het wad.

5 inwoners van het wad

5 inwoners van het wad

Maak kennis met de inwoners van het Waddengebied. Een plek waar natuur, zee en een flinke dosis eigenzinnigheid samenkomen. Van stoere vissers boordevol verhalen tot natuurbeschermers die vogels beter kennen dan hun eigen achtertuin.

Zeehonden spotten

Zeehonden spotten

Het zijn de knappe rovers van de Waddenzee: zeehonden. Ze spotten mag niet zomaar. Het is belangrijk ten alle tijden gepaste afstand te houden. Gelukkig zijn er plekken waar je ze goed kan bewonderen.

Bewoners van het Waddengebied

Bewoners van het Waddengebied

In het Waddengebied zijn we allemaal te gast. Op de Waddeneilanden en langs de kust. Toch heeft het mooiste natuurgebied van ons land een aantal vaste bewoners. Het zijn bijzondere bewoners. Een groot deel willen we graag aan je voorstellen.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.