De mooiste verhalen over Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

Wat zoek je?

Categorieën

240 resultaten

De meivakantie vier je op de Wadden

De meivakantie vier je op de Wadden

De meivakantie staat weer voor de deur! Tijd om de natuur in te gaan en te genieten van al het moois dat het Waddengebied je te bieden heeft. Ontdek hier wat je deze meivakantie allemaal kunt doen op de Wadden.

Vlieland, rondom rijkdom

Vlieland, rondom rijkdom

Wandel door de oude duinen, voel de zilte lucht en ontdek de Kroonpolders. Vlieland is niet alleen een eiland, maar een beleving vol natuur en rust. Perfect voor een verfrissende zomer of een zachte winter.

Noorderlicht

Noorderlicht

Het noorderlicht is een natuurverschijnsel dat niemand onberoerd laat. De dansende lichten aan de hemel zijn een droom voor elke fotograaf. Om je zo goed mogelijk op gang te helpen, geeft natuurfotograaf Titus van 't Veer je enkele nuttige tips.

Wadden tips om uit je winterdip te komen

Wadden tips om uit je winterdip te komen

Het nieuwe jaar is weer begonnen en tijdens deze grauwe dagen kan je wel eens last hebben van een winterdip. In het waddengebied hebben juist de wintermaanden iets bijzonders. Dus kom van je bank, trek je warme kleren aan en ga eropuit.

5x frisse neus wandelingen op de Wadden

5x frisse neus wandelingen op de Wadden

Klaar om de Wadden te ontdekken deze winter? Niet alleen in de zomermaanden, maar ook juist in de koudere maanden is het Waddengebied de ideale plek voor een frisse neus wandeling.

Winterse wandelingen op de Wadden

Winterse wandelingen op de Wadden

De gezellige feestdagen komen er weer aan. Veel tijd om samen met elkaar door te brengen. Maar wil je juist even ontsnappen aan alle drukte? Trek snel wat warme kleding aan, schenk wat extra warme choco in je thermoskan en ga op pad in het Waddengebied.

Dark Sky Park Lauwersmeer

Dark Sky Park Lauwersmeer

Jaap Kloosterhuis woonachtig in het Waddengebied is inmiddels al 13,5 werkzaam voor Staatsbosbeheer. Nationaal Park Lauwersmeer is zijn stamplaats en hij neemt ons dan ook mee naar het Dark Sky Park, waar we de duisternis ervaren.

8 x duurzame Wadden uitjes

8 x duurzame Wadden uitjes

Het Waddengebied biedt eindeloze mogelijkheden voor duurzaam toerisme en avontuur. Door deze duurzame uitjes te ondernemen, draag je bij aan het behoud van dit unieke en kwetsbare gebied, zodat toekomstige generaties er ook van kunnen genieten.

De Hollewalsweg

De Hollewalsweg

Tientallen jaren, soms wel eeuwenlang, werden ze van generatie op generatie doorverteld: volksverhalen. De Waddeneilanden én het kustgebied zitten er vol mee. Dit keer vertellen we het verhaal van de Hollewalsweg op Texel.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.