De mooiste verhalen over Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

Wat zoek je?

Categorieën

219 resultaten

Schapeneiland Texel

Schapeneiland Texel

De lente is aangebroken. We gaan weer naar buiten. Datzelfde geldt voor een groot aantal nieuwe bewoners van het Waddengebied: lammetjes! De bèèèste plek om deze schattige beestjes te bewonderen? Texel natuurlijk.

Een warm nest in ijskoud zeewater

Een warm nest in ijskoud zeewater

Het is maart en al is het buiten nog koud, toch hangt de lente aan alle kanten in de lucht. Vanaf mijn keukentafel zie ik de boeren in de polder druk in de weer om de grond klaar te maken voor hun gewassen. In de tuin zijn de vogels veel drukker.

Nachtbrakers van de zee

Nachtbrakers van de zee

Wanneer ik op een school de vraag ‘wie kent er een paar echte nachtdieren’ stel, gaan vrijwel direct alle vingers van de kinderen de lucht in. Wanneer ik de vraag opnieuw stel, maar dan gericht op voor zeedieren gaan er veel minder de lucht in.

Nachtfotografie met Marcel van Kammen

Nachtfotografie met Marcel van Kammen

De kortste dagen van het jaar liggen achter ons en de dagen worden steeds langer. Juist nu kun je nog volop genieten van de donkerte van de Wadden. Een geschikt moment voor nachtfotografie.

Sprookjes en Sagen van de Wadden: Terschelling

Sprookjes en Sagen van de Wadden: Terschelling

Tientallen jaren, soms wel eeuwenlang, werden ze van generatie op generatie doorverteld: volksverhalen. De Waddeneilanden én het kustgebied zitten boordevol van deze bekende (en onbekende) verhalen. Zo ook op het eiland Terschelling.

De Wadmeester vertelt...

De Wadmeester vertelt...

De titel van deze column stond in een review die ik deze week per mail ontving van een deelnemer van onze WadExpedities. Een groot compliment na een mooie dag samen met zijn familie op het Wad.

De grote haan van Schiermonnikoog

De grote haan van Schiermonnikoog

Tientallen jaren, soms wel eeuwenlang, werden ze van generatie op generatie doorverteld: volksverhalen. De Waddeneilanden én het kustgebied zitten er vol mee. Dit keer vertellen we het verhaal van de grote haan van Schiermonnikoog.

Wadden tips om uit je winterdip te komen

Wadden tips om uit je winterdip te komen

Het nieuwe jaar is weer begonnen en tijdens deze grauwe dagen kan je wel eens last hebben van een winterdip. In het waddengebied hebben juist de wintermaanden iets bijzonders. Dus kom van je bank, trek je warme kleren aan en ga eropuit.

De Lauwerszeedelta: eeuwenoude landschapstypes

De Lauwerszeedelta: eeuwenoude landschapstypes Bron: beeldbank Visit Wadden

Wist je dat kwelwater uit Drenthe de graslanden in de delta van het Lauwersmeer voedt? Ontdek eeuwenoude landschapstypes in de Lauwerszeedelta. Van zee tot zandruggen in de Friese Wouden.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.