De mooiste verhalen over Waddenzee UNESCO Werelderfgoed

196 resultaten

De meivakantie vier je op de Wadden

De meivakantie vier je op de Wadden

De meivakantie staat weer voor de deur! Tijd om de natuur in te gaan en te genieten van al het moois dat het waddengebied je te bieden hebben. Ontdek hier wat je deze meivakantie allemaal kunt doen op de Wadden.

Te gast in de natuur

Te gast in de natuur

Er is niks lekkerders dan een frisse wandeling door de natuur. Helemaal rond deze tijd, wanneer de bomen weer groen worden en de temperatuur weer wat aangenamer wordt. Kortom, het is weer lente!

Nachtfotografie met Marcel van Kammen

Nachtfotografie met Marcel van Kammen

De kortste dagen van het jaar liggen achter ons en de dagen worden steeds langer. Juist nu kun je nog volop genieten van de donkerte van de Wadden. Een geschikt moment voor nachtfotografie.

Silence of the Tides

Silence of the Tides

Vanaf donderdag 10 maart draait de langverwachte film Silence of the Tides in de Nederlandse bioscopen. Dit bijzondere werk omschrijft zichzelf als een intens cinematografisch portret waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat.

12x restaurants met lokale producten

12x restaurants met lokale producten

Groenten uit eigen moestuin, vlees van de boer om de hoek en verse vis uit de Waddenzee. Nergens vind je zoveel verrassende smaken en producten als in het waddengebied. Wij zetten een aantal leuke plekjes met lokale producten voor je op een rij.

Middag-Humsterland

Middag-Humsterland

In het Westerkwartier ligt het oudste cultuurlandschap van Nederland: het Nationaal Landschap Middag-Humsterland. Waar vroeger de zee tussen de eilanden Middag en Humsterland stroomde en de mensen vanaf de IJzertijd leefden op eeuwenoude woonheuvels.

Met mij op pad!

Met mij op pad!

In de voorgaande blogs heb ik steeds geschreven over bepaalde landschappen, de zee en de elementen. In dit blog wil ik het een beetje anders doen, in dit blog neem ik jullie mee op pad.

Zeven bijzondere uitwaaiplekken langs de Waddenkust

Zeven bijzondere uitwaaiplekken langs de Waddenkust

Je hebt het onlangs misschien voorbij zien komen: The Washington Post berichtte over het Nederlandse “fenomeen” uitwaaien. Of zoals de bekende Amerikaanse krant het zelf noemde: OUT-vwy-ehn. Aan ons Nederlanders hoef je dit natuurlijk niet te vertellen.

In gesprek met Daan Roosegaarde

In gesprek met Daan Roosegaarde Seeing Stars by Studio Roosegaarde

Visit Wadden had de eer om met Daan Roosegaarde in gesprek te gaan over zijn nieuwste project Seeing Stars! We vroegen hem hoe hij op het idee is gekomen, wat hem geïnspireerd heeft én wat hij met het terugbrengen van de sterren hoopt te bereiken.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.