Bol in de kop

Bezoek het grootst aaneengesloten bloembollengebied van de wereld en beleef het verhaal van bol tot bloem verteld door de teler zelf. Deze unieke verhalen kun je mee maken in de Poldertuin, Floratuin en de Duinzoomhoeve.

Plukken, kijken en kopen van bol tot bloem met uitleg en het verhaal van de kweker zelf. Beleef het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld, dat zich in deze regio bevindt. Het Noordelijk zandgebied wordt het ook wel genoemd. Je hebt de mogelijkheid om op eigen gelegenheid via het Caloriepad in Anna Paulowna de Poldertuin te bezichtigen. Daar zijn altijd vrijwilligers aanwezig om je te woord te staan. Als je dan toch in Anna Paulowna bent (en met een beetje mazzel tijdens de Bloemendagen) neem dan ook kakelverse eieren of verse pluimveevlees van Vroone mee. Vervolgens is het een klein kwartiertje door fietsen en zeker de moeite waard om via het pontje de Blauwe Bessen van Hemmes in Breezand te bemachtigen. Dan ga je door richting Den Helder. Een bezoek aan de familie Kroon van de Floratuin in Julianadorp blijft een kleurrijk feestje. Arno, de eigenaar, is een echte lelie expert en kan je naast deze bolbloemensoort heel veel over andere bolbloemen vertellen. Je kunt er zowel fleurige bloemen als bollen kopen voor in de eigen vaas en tuin. Verblijven en leren over het kweekproces van de tulp kun je bij Mini Camping Duinzoomhoeve. Eigenaars Jan, Mary en dochter Suzan nemen je graag mee over hun bedrijf: van het planten, selecteren, koppen tot het oogsten en verwerken van deze gevarieerde bloembol. Onderweg van de Floratuin naar Camping Duinzoomhoeve kun je van december tot april ook een bezoek brengen aan Van der Vlugt bloembollen voor de mooiste tulpen met bol in de vaas of andere bolbloemencreaties in de bolbloemenwinkel. Duizelt het je van al die kleuren en verhalen, strijk dan neer en ga gezellig kamperen bij de boer in de omgeving.

Overnachten in de buurt

De Nollen

Tip: de omgeving en het landschap van Den helder wordt gekenmerkt door bijzondere landschapselementent zoals de ‘oude nollen’ (zandduintjes), de Garst en de Verloren Dijk. Bijzonder blijft ook het Kunslandschap de Nollen: grote kunst in een klein kustlandschap. Goed bereikbaar met het OV. De trein stopt namelijk voor de deur.

Ontdek meer

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.