Van duin tot polderland

Bevlogen ondernemers zijn bezig met waddenvoedsel en culinair toerisme met een minimale voetprint. Waar vind je deze heerlijkheden en ondernemers? Deze inspiratiekaart biedt een overzicht van de streekproducten in het gebied. Van boerderijwinkels tot horeca, afgewisseld met de mooiste landschappelijke plekjes op Terschelling. Ook kom je te weten wat de ontwikkeling van het landschap heeft betekend voor de voedselproductie in deze regio.

De Terschellinger Polder - een Werelderfgoedbeleving

Het natuurreservaat De Boschplaat weerspiegelt hoe de hele Terschellinger Polder achter de duinen is ontstaan. Zoals het gebied achter de stuifdijken van De Boschplaat zich nu ontwikkelt, zo ontstond ooit de Terschellinger Polder achter de hoge duinen van het eiland. Duinen op hogere zandgronden met een binnenduinrand lopen over in lagere delen met kweldergrond. Waar later vruchtbare landbouw mogelijk werd.

Lees meer

Streekproducten & trekpleisters - Ontdek ze bij bedrijven en in het landschap van Terschelling

Ondernemers & locaties - Op Terschelling

Ontdek de routes - Op Terschelling

Ontdek meer

De inspiratiekaart en foodroutes zijn gemaakt in het kader van programma ‘Waddengastronomie versterkt Werelderfgoedbeleving’. Het Waddenfonds maakt het programma mogelijk met een financiële bijdrage. De provincies Noord-Holland, Fryslân en Groningen co-financieren het project en ook projectpartners NHL Stenden, Stichting Waddengroep/ondernemers leveren een eigen bijdrage.

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.