Brownies met cranberries van Terschelling

Het waddengebied zit vol verrassende streekproducten. Het land, het wad en het water zorgen voor pure smaken. En deze vind je gewoon in je achtertuin. Lekker lokaal én dichtbij. Tijdens 'Koken met waddenproducten' eren we iedere maand één van deze mooie producten van het Wad, door middel van een recept. Alle kustgebieden en eilanden komen aan bod. Deze keer een recept met cranberries van Terschelling. Heerlijk zoete chocolade brownies met gedroogde en verse cranberries van Terschelling. Lekker voor de zoete trek, bij de koffie of als nagerecht. Eet wat het wad schaft.

Cranberries van Terschelling

Lang geleden is de beroemde bes van Terschelling na een schipbreuk aangespoeld op het eiland. Nu kleuren de cranberries in het najaar de duinvalleien rood. En worden ze verwerkt in de heerlijkste streekproducten. Nergens ter wereld worden zoveel ecologische cranberries geoogst als op Terschelling. Ze worden met de hand geplukt en zijn puur natuur. Cranberries eten en kopen kan overal op het eiland. Maar ook thuis kun je er allerlei lekkers van maken. Zoals deze heerlijke brownies. 

Ingrediënten voor de brownies

  • 170 gram pure chocolade
  • 110 gram roomboter
  • 200 gram lichte bastersuiker
  • 80 gram bloem 
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 65 gram gedroogde cranberries
  • 120 gram verse cranberries 
  • Optioneel: 80 gram cacaosnippers 

Bekijk de kookvideo - (klik op de afbeelding om de video te starten)

Bereiding

Verwarm de over voor op 180 graden en vet de bakvorm/ovenschaal in. 

Meng de bloem, het zout en het cacaopoeder met elkaar in een grote kom. 

Smelt de pure chocolade au bain marie (in een kom bovenop een pan met water) zodat de chocolade geleidelijk smelt. Doe de roomboter erbij en roer tot het volledig gesmolten en gemengd is. Haal de kom van de pan met water en voeg de suiker toe aan het mengsel. 

Voeg als het chocolademengsel wat is afgekoeld de eieren toe en klop het geheel goed, maar niet te hard. Zeef het bloemmengsel over het chocolademengsel en spatel het door elkaar. 

Spatel dan de gedroogde cranberries, verse cranberries en eventueel chocoladesnippers door het mengsel. Verdeel het mengsel in de bakvorm/ovenschaal en zet hem in de voorverwarmde oven. Bak de brownie ongeveer 30 minuten.

Snij de brownies in stukken en geniet.

Eet smakelijk!

Koken met waddenproducten - ontdek meer recepten

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.