Een knap staaltje werk

De oversteek tussen Noord-Holland en Friesland doe je natuurlijk via de Afsluitdijk. Een knap staaltje werk waar de hele wereld van opkeek. Sinds 1932 sluit deze dam de voormalige Zuiderzee af van de Waddenzee, waardoor het IJsselmeer ontstond. In aanvulling op de kwetsbare dijken binnen het IJsselmeer ligt er nu een 32 kilometer lange veilige dijk. 

Een dijk, vele verhalen

Het is één van de meest iconische voorbeelden van Dutch Delta Design: de Afsluitdijk. Sinds 1932 sluit dit unieke bouwwerk het IJsselmeer van de Waddenzee. Je kunt het dus gerust een belangrijke beschermer van onze strijd tegen het water noemen. Maar wist je dat de Afsluitdijk veel meer dan alleen een dam is? Op en rondom de waterkering kan je veel beleven. En dit unieke stukje Nederland zit ook nog eens boordevol verhalen.

Ontdek meer

Ontdek wad - rondom de Afsluitdijk

De Afsluitdijk in 32 verhalen

In de komende jaren gaat de Afsluitdijk flink op de schop. Het iconische bouwwerk wordt grondig versterkt én verhoogd. De regionale omroepen NH Media en Omrop Fryslân volgen deze werkzaamheden in 32 verhalen. Bekijk de afleveringen en kom van alles te weten over de Afsluitdijk. 

Bekijk de afleveringen

Ontdek de verhalen - over de Afsluitdijk

Kom proeven - rondom de Afsluitdijk

Slaap lekker - rondom de Afsluitdijk

Mis niets!

Ontvang het laatste nieuws, de mooiste verhalen en de leukste routes van VisitWadden.